Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Behövs de nuvarande Liberalerna?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sven-Peter Sörensson.

Bild: NA Media

Annons

Jag var tidigare förtroendevald i Folkpartiet men lämnade partiet 2010 främst för att man ställde sig bakom funkisskatten som innebär att personer med funktionsnedsättning som har förtidspension betar minst 800 kr mer i skatt per månad än om samman inkomst varit lön eller pension. Detta för att det ska löna sig att jobba. Något dessa nekas då det inte finns lönejobb för personer med funktionsnedsättning.

Annons

Annons

Behövs det nuvarande Liberalerna i svensk politik!?

Problemet är inte huruvida man ska samarbeta med Sverigedemokraterna eller inte! Problemet är att Liberalerna i och med Alliansen gav upp sin socialpolitik och därmed raderade ut sin nisch i det svenska politiska landskapet.

Om partiet lovade att oavsett vad som händer återställa beskattningen och socialförsäkringens ekonomiska villkor för personer med arbetslivs förhindrande funktionsnedsättning samt att CRPD ska bli svenska lag och att LSS återställs. Då kan partiet återfå sin ställning som partiet som ställer upp för de svaga i samhället. Den ställningen har partiet förlorat men det är viktigt att Liberalerna inte tror det handlar om SD:s vara eller inte vara.

Det handlar om att vara ett socialliberalt verkligt alternativ i svensk politik.

Är Liberalerna inte det, kan det aldrig bli ett folkparti igen utan bara en borgerlig knähund vars politiska existensberättigande enligt min uppfattning är ytters tveksamt. Det är mycket tragisk men kolla opinionssiffrorna så ser ni att jag har helt rätt.

Sven-Peter Sörensson

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy