Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Slarva inte med ord – eller kommunens pengar

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Liberalernas Gunilla Werme (till vänster) ifrågasätter vänsterpartisten Cecilia Lönn Elgstrands påstående i en debattartikel i NA den 16 juni.

Annons

Svar ... till Cecilia Lönn Elgstrand, NA den 16 juni.

Varför ljuger Vänsterpartiets Cecilia Lönn Elgstrand? Liberalerna var tydliga då vi diskuterade friskolorna felaktiga utbetalningar. Administration i hyreskostnader för lokaler ska inte betalas dubbelt till friskolor och friförskolor. Liberalerna sa nej till det vid mötet och säger fortfarande nej till att fortsätta med det. Det vet ju Cecilia Lönn Elgstrand, eller borde veta i alla fall. Liberalerna vill att dessa felaktiga utbetalningar upphör redan från 1 juli i år.

Annons

Annons

Bakgrunden är att det utgått ersättning för lokaler och administrativa kostnader till friskolor och friförskolor dubbelt upp. Detta har pågått under flera år och den politiska ledningen hade ingen koll på det. Så kan det inte fortsätta och det var givet för Liberalerna att yrka på att det ska upphöra nu.

Är det inte risk för att friskolor och friförskolor då får sämre ekonomi? Självklart blir det mindre pengar men det är också korrekt. Felaktiga utbetalningar på grund av slarv ska inte få fortsätta utifrån det argumentet. Dessutom behöver det inte alls bli sämre ekonomisk tilldelning. Liberalerna har i sin budget visat att det går att fördela kommunens samlade resurser annorlunda, det handlar bara om vilja.

Vi ska inte slarva med skattebetalarnas pengar. De ska gå till rätt saker och skolan är definitivt med på Liberalernas prioriteringslista. Liberalerna satsar mest av alla på skolan, grunden till allt, och med vår budget hade både friskolor, friförskolor och de kommunala skolorna haft mer resurser.

Jag vänder mig mot Vänsterns felaktiga ord i NA. Rätt ska vara rätt, vilket gäller såväl om vad som sägs i de politiska rummen samt vilka ersättningar som utgår.

Gunilla Werme

Liberalerna Örebro kommun,

presidieledamot Programnämnd Barn och utbildning

Annons

Annons

Till toppen av sidan