Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Samlingsplatser för postlådor är en dålig idé

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En allt vanligare syn i framtiden om Post- och Telestyrelsen får som de vill. FOTO: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Annons

Post- och Telestyrelsen arbetar för närvarande på ett nytt regelverk som om det blir verklighet innebär att Postnord ges rätt att anvisa samlingsplatser för brevlådor på ett och samma ställe för ett område. Det innebär att de som i dag har postlåda vid tomten eller brevinkast i dörren ska tvingas gå till en postlådesamling ända upp till 200 meter från sitt hem. Det kan alltså bli en promenad i ur och skur på 400 meter bara för att hämta den av Postnord utdelade reklamen som numera är deras huvudsakliga sysselsättning. Riktig post såsom de flesta räkningar, myndighetsbrev och affärsbrev, delas som bekant ut av Postnords konkurrent med de gröna mopederna.

Annons

Annons

Förslaget innebär alltså att man måste ha två brevlådor, en vid tomtgränsen för räkningar och affärsbrev och en brevlåda 200 meter hemifrån för att traska och hämta reklam. Det betackar jag mig för, det kommer inte att ske för min del.

Den meningslösa fjärran belägna brevlådan kommer dessutom att utsättas för en stor risk för vandalisering och att i vintermörkret ta en kvällspromenad innebär dessutom en risk för överfall av kriminella gäng beroende på var man bor.

Anledningen till detta tilltag är knappast att förbättra servicen för sina kunder utan anledningen stavas naturligtvis vinstmaximering.

Jag kan i och för sig förstå att Postnord behöver öka sin vinst så att de kan betala sin vd en skälig lön. Hen har ju i dag bara 708 333 kronor – i månaden ...

”Säkert som ett brev på posten ...knappast”

Örebro

Till toppen av sidan