Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Debatt
SD våldför sig på sanningen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

NA den 18 juni.

Annons

Svar

... Sverigedemokraterna påstår på NA debatt den 18 juni att ”Centerpartiet stödjer tvångsäktenskap”. Ren lögn, vilket Sverigedemokraterna är mycket väl medvetna om. Frågan är för viktig för att ens försöka bedriva partipolitik om. Att Centerpartiet, eller något annat parti skulle ”stödja tvångsäktenskap” är ju befängt. Skärpning Sverigedemokraterna!

Annons

Annons

Migrationskommittén var mycket riktigt överens om att införa den så kallade 21-årsregeln, det vill säga att säkra upp så att inga unga människor tvingas gifta sig mot sin vilja. När regeringen presenterade sin proposition till ny migrationslagstiftning och Centerpartiet upptäckte att 21-årsregeln var utelämnad, skrev vi naturligtvis en följdmotion med förslag om att ändra det.

Om riksdagen når en majoritet i ärendet, landar frågan åter hos regeringen som får i uppdrag att förbereda och genomföra en lagändring. Riksdagen kan förvisso stifta lagar, men det är justitiedepartementet som är bäst lämpade att bereda ett lagstiftningsärende, inte socialförsäkringsutskottet i riksdagen.

Så, vår fråga till Sverigedemokraterna är; kommer ni att rösta för Centerpartiets följdmotion i riksdagen, om att säkra upp så att inga unga ska kunna tvingas till tvångsäktenskap?

Helena Vilhelmsson (C)

riksdagsledamot

Torbjörn Ahlin (C)

regionråd

Lars-Göran Zetterlund (C)

gruppledare Hällefors

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy