Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Debatt
Att svara på en ”lögn” med en annan lögn

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Gunilla Werme (L), till vänster, får svar frpn Cecilia Lönn Elgstrand (V).

Annons

Svar

... till Gunilla Werme (L), i NA 22 juni.

Vad bra att liberalerna stödde Vänsterpartiets förslag om att stoppa överkompensationen till fristående skolor. Jag ska erkänna att liberalernas stöd till vårt förslag undgick mig då jag själv fick förhinder till sammanträdet och hade en ersättare i mitt ställe. Det var också ett förvånande besked eftersom att liberalernas vanliga hållning i nämnden brukar vara att föra fram förslag som ytterligare gynnar fristående skolaktörer och missgynnar kommunens elever. Jag missförstod informationen jag fick efter nämnd och då inget annat parti lämnat något yrkande i förväg så fick jag intrycket av att Vänsterpartiet var de enda som ville stoppa överkompensationen om 4,5 mnkr per år omedelbart. När min debattartikel skrevs fanns ännu inget protokoll.

Annons

Annons

Jag önskar att fler förstod problemen med marknadsskolan och vinstdrivna friskolor i kommunen och hur det dränerar budgeten och drabbar barnens utbildning.

Det är glädjande att läsa att liberalerna i Örebro svängt i sin syn på kommunens behandling av fristående skolor då tidigare signaler från andra liberaler som haft posten före Gunilla Werme haft större skygglappar inför problemen med detta system där friskolor fått fördelar. Jag beklagar att detta undgått mig och är glad över förtydligandet från Werme. Jag önskar att fler förstod problemen med marknadsskolan och vinstdrivna friskolor i kommunen och hur det dränerar budgeten och drabbar barnens utbildning. Jag ser fram emot att samarbeta med liberalerna i att förändra detta framöver.

Tråkigt bara att Gunilla Werme själv slänger ur sig felaktiga påståenden, eller lögner som hon själv skulle sagt när hon säger att liberalerna satsar mest på skolan i Örebro.

I budgetförslagen för Örebro kommun 2021 hade nämligen Vänsterpartiet 16 miljoner mer i budgetram till just barn- och utbildning än liberalerna.

”Rätt ska vara rätt” precis som Gunilla Werme skriver.

Cecilia Lönn Elgstrand (V)

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy