Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Lindesberg

Insändare
SD: Vi slåss för akuten på Lindesbergs lasarett

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sverigedemokraterna i Region Örebro län och Lindesberg har kämpat för att primärjouren på Lindesbergs lasaretts akutavdelning ska återställas.

Bild: Anders Almgren

Annons

Svar

...  till insändaren med rubriken ”Vad tycker politiken om akuten på Lindesbergs lasarett?” i NA den 18 juni.

Ibland blir det bara riktigt fel i politiken. Vi Sverigedemokrater insåg snart, att de beslutsunderlag vi fick, inte stämde med verkligheten. Därför har vi två år i rad varit tydliga med att vi verkar för ett återinförande av primärjouren. Vi har verkat såväl på den kommunala nivån som på regional nivå där besluten tas.

Annons

Annons

De påstådda fördelarna gällande ekonomi och att jourläkarnas arbetstider övergår till dagtid, överväger inte nackdelarna gällande medborgarnas och näringslivets oro, långa transporter till rätt vård och personalens otrygghet. Regionledningen påstår sig verka för att vi ska få en mer patientcentrerad och nära vård. Samtidigt stänger man dock ner, centraliserar och flyttar vård, så människor får åka längre, vilket vi Sverigedemokrater vänder oss emot.

Vi har i regionen budgeterat för ett återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett och även ett återöppnande av förlossningen i Karlskoga. Sverigedemokraterna är alltså på alla nivåer tydliga med reaktionerna på detta tokiga förslag.

Elin Jensen (SD)

oppositionsråd Region Örebro län

Patrik Nyström (SD)

oppositionsråd Region Örebro län

Tom Persson (SD)

kommunfullmäktige Lindesberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy