Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Vi planerar inte att tvinga fram postlådesamlingar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

För att underlätta för brevbärare förordas postlådesamlingar vid nyproduktion av bostäder. FOTO: Tomas Oneborg/SvD/TT

Annons

Svar:

... på insändare om postlådesamlingar, NA 23 juni.

Tack för dina synpunkter. Förslaget om att postlådor skulle kunna flyttas kommer från den statliga myndigheten Post- och telestyrelsen. Vi ser inte att förslaget kommer att få någon större skillnad i praktiken, bortsett från vid nyproduktion då man direkt från början kan planera in var postlåde- och paketboxsamlingar kan anvisas. Ett annat tillfälle är i vissa radhusområden där trånga gränder och liknande gör det trafikosäkert att använda de fordon som behövs för att distribuera alla e-handlade försändelser som växer kraftigt i volym.

Annons

Annons

Vi har inga planer på att tvinga fram postlådesamlingar i stor skala, och eftersom det, enligt PTS förslag, ligger på oss att hitta mark för dessa samlingar skulle det dessutom vara väldigt svårt i praktiken att genomföra.

Men på de platser där postlådesamlingar skapas kan det leda till minskade utsläpp, lägre kostnader och bättre arbetsmiljö för våra anställda. Sådana lådsamlingar är vanliga på landsbygden och fungerar överlag väldigt väl. Vi ser också framför oss att många boende gärna vill se minskad trafik i området och kanske möjlighet till att få en paketbox placerad samtidigt med postlådorna, en utveckling som vi naturligtvis väldigt gärna deltar i.

Vill du veta mer om hur vår verksamhet fungerar? Välkommen att kontakta Post-nord Kundservice, vi är alltid intresserade av våra kunders synpunkter för att förbättra vårt kunderbjudande.

Anna-Lena Wennström

distributionsområdeschef Postnord

Annons

Annons

Till toppen av sidan