Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Önskekonserten 2021

Uppmaningen inför Önskekonserten i Stadsparken: ”Kom i tid!”

På lördagen genomförs Önskekonserten för fjärde gången.

Helen Sjöholm är det stora dragplåstret men på grund av pandemin kommer endast 500 personer att släppas in på konsertområdet i Stadsparken.

– Kom i tid! uppmanar NA:s chefredaktör Anders Nilsson.

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Önskekonserten, ett samarrangemang mellan Svenska kammarorkestern, NA och Örebrokompaniet, har på kort tid etablerat sig som Örebros största familjekonsert. Tidigare år har Chris Kläfford och Anna Bergendahl lockat storpublik, runt 6000 åskådare, till Stadsparken.

Förra årets konsert sändes enbart digitalt, på grund av pandemin, och hade då 9000 startade strömmar på na.se.

Annons

– Vi livesänder även årets konsert på na.se, upplyser NA:s chefredaktör Anders Nilsson.

Annons

I år är alltså musikalartisten och skådespelerskan Helen Sjöholm det stora namnet och scenen gästas även av Peter Flack, Jan Åström, Marie Kühler och Monica Forsberg. Solister är Alberto Garcia Alvarez, Lisa Almberg, oboe, och Hans Elvkull, violin.

Helen Sjöholm är årets dragplåster i Önskekonserten. Foto: Ricky Tillblad.

Önskekonserten börjar 15.00, med insläpp från 14.30. Publikbegränsningen är satt till 500 personer och det är först till kvarn som gäller. Vill man få en plats gäller det att vara ute i god tid vid de två entréerna vid infarten till Stadsparken från stan.

– Alla kommer inte att få plats. Det finns inga biljetter och man får köa, understryker Nilsson.

Stängslet kommer att vara genomskinligt vilket gör att det går att uppleva konserten även utanför det inhägnade konsertområdet där det finns stora ytor att vistas på.

– Det är jättesynd att vi inte kan ha mer publik. Vi följer de restriktioner som finns och det kommer att finnas publikvärdar och ordningsvakter. Förhoppningsvis kommer vi att kunna ha en vanlig konsert igen nästa år och ha riktigt mycket folk, säger Nilsson.

Konserten dirigeras av Sergei Bolkhovets och konferencierer är Sofia Gustafsson, kulturchef på NA, samt Svenska kammarorkesterns konstnärlige chef Gregor Zubicky.

Annons

Annons

I samband med konserten kommer Anders Nilsson dela ut priset till Årets örebroare 2020, smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen.

Väderprognoserna visar att det kommer att vara runt 20 grader och att det finns en viss risk för regn under lördagseftermiddagen.

Översiktsbild från Önskekonserten i Stadsparken 2018.

Bild: Gabriel Rådström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy