Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Stina Nilsson om viktiga detaljen inför livesända SM-tävlingen: "Ganska speciellt där"

Nu är det klart att vi sänder SM i rullskidskytte, som arrangeras i Sollefteå redan till helgen.
De svenska skidskyttestjärnorna Sebastian Samuelsson, Linn Persson och Stina Nilsson ger här sin syn på tävlingen.
– Det är tuffa banor i Sollefteå och det finns en detalj man kan hålla lite extra koll på, säger Sebastian Samuelsson.

Text: 

Sebastian Samuelsson, Stina Nilsson och Linn Persson ger sina tankar inför rullskidskytte-SM i Sollefteå, som sänds live här hos oss.

Annons

Nu är det dags för rullskidskytte-SM på Hallstaberget i Sollefteå. En tävling som livesänds av NA. Detta är en del av en större satsning av livesänt skidskytte under säsongen - och är möjlig tack vare ett samarbete mellan Bonnier News, där NA ingår, och det svenska skidskytteförbundet.

– De svenska skidskyttestjärnorna engagerar verkligen svenska folket och intresset att både läsa om dem och se dem är otroligt stort. Därför känns det superhäftigt att vi kan sända tävlingen här, säger Mattias Wallström, livesportansvarig inom Bonnier News Local.

Tre av de svenska skidskyttestjärnorna ger här sin syn på tävlingarna i Sollefteå, och berättar vad tittarna kan förvänta sig. Den speciella stigningen inför skjutningen på vallen är en detalj som kan bli avgörande.

Annons

Annons

Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Sebastian Samuelsson:

Hur ser du på att tävlingarna sänds?

– Det är ju något väldigt nytt för oss att få ut just rullskidskytte-SM. Jag tycker att det känns väldigt roligt. Det gör att tävlingen känns lite viktigare, mer seriös och professionell. Sedan är det ju även ett väldigt bra tillfälle, inte minst för dem som inte är vana vid att tävla i världscupen och sådant att få visa upp sig för den bredare massan.

Vad kan tittarna förvänta sig av tävlingarna?

– För de som inte sett rullskidåkning tidigare är det klart att det kommer se annorlunda ut än vad man är van vid, men i övrigt blir det nog ganska likt som på vintern.

– Det här är viktiga tävlingar för oss i och med att det är mitt i vår träningssäsong. Resultaten är inte viktigast, det är att få komma dit och känna att man får göra bra prestationer med skyttet och de andra bitarna som känns viktigt, det blir ett viktigt avstamp.

Banorna i Sollefteå har ju du personligen ganska bra koll på, vad har du att säga om banorna ur just ett tävlingsperspektiv?

– Det är tuffa banor i Sollefteå och det man kan hålla lite koll på som är mest unikt med banorna i Sollefteå är att det är en ganska så tuff stigning in till vallen, så där blir utmaningen att pressa tillräckligt hårt i backen så man inte tappar för mycket tid i spåret men samtidigt får man inte vara för högt belastad i skyttet. Och just gällande det kan man nog tänka att folk kommer göra lite olika, så vill man vara lite expert är mitt tips att hålla lite extra koll på det.

Annons

Annons

Fakta

Sändningstiderna i Sollefteå:

Fredag - sändningsstart 15.15 
Rullskidor, ej skidskytte. Två tävlingsklasser, herrar och damer senior. Avslutas omkring 17.00 med segerintervjuer.
Lördag - sändningsstart 08.15 
Första start 08:30, därefter nya tävlingsklasser kontinuerligt. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:30, 10:40, 12:00, 13:30 & 15:00. Efter varje tävlingsklass genomförs segerintervjuer.
Söndag – sändningsstart 08.15
Första start 08:30 därefter nya tävlingsklasser med jämna mellanrum. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:50, 11:30, 13:10 & 14:55. Efter varje tävlingsklass är klar genomförs segerintervjuer.

Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Stina Nilsson:

Vad kan tittarna förvänta sig av helgens tävlingar?

– Jag tror att det kommer bli väldigt spännande, jag har ju varit där ett visst antal gånger i Sollefteå och vet att vallen där är ganska speciell och ligger ganska tufft. Man kommer nog få köra ett taktiskt spel med sig själv hur hårt man kan gå på under banan för att lyckas få till bra skjutningar.

Foto Fredrik Sandberg / TT

Linn Persson

Hur ser du på att tävlingarna sänds?

Annons

– Jättekul, tycker jag. Och det visar väl också hur stort intresset är för att följa skidskyttet.

Nu är det OS-säsong, hur känner du kring betydelsen av detta rullskidskytte-SM som en förberedelse inför OS-säsongen?

Annons

– Skulle säga att tävling är ju alltid tävling, men sen så är det ju ändå alltid till vintern man har som mål att vara som absolut bäst såklart.

Vad säger du om banorna i Sollefteå?

– Jag gillar banorna där. Jag gillar att det är väldigt breda och fina banor så jag hoppas på att det ska bli jämna och bra tävlingar där.

Så gör du för att se livesändningarna:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Sändningarna ingår i din prenumeration!

Genom att logga in på NA får du tillgång till alla våra sändningar och plusmärkta artiklar på våra sajter.

Vill du bli prenumerant hos NA, blir du det här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan