Annons

Annons

Annons

Lekeberg

Insändare
Rädda Afghanistans konvertiter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Talibanstyrkornas snabba maktövertagande i Afghanistan har skapat flyktingströmmar där utländska medborgare och deras afghanska anställa flyr landet. Även de som konverterat från islam till kristendom går en osäker framtid till mötes. FOTO: Rahmat Gul/TT

Annons

Sveriges regering har gjort allt för att få hem personal som arbetat för den svenska ambassaden i Kabul. Man han har äntligen vaknat efter att ha sett bilder på en befolkning i panik. Men vi får inte glömma bort konvertiterna. En nära vän i ett angränsande land berättade för mig att han får många samtal från kristna konvertiter i Afghanistan där de är mycket rädda och vill få hjälp att ta sig ur landet. I ett närliggande land blev en vän misshandlad och slagen av järnrör av sina släktingar nästan till döds när man fick reda på att han gått till kyrkan. Han lämnades att dö, men modern tog honom till sjukhuset och sa att han ”råkat” ut för en trafikolycka. En svensk pastor skrev för någon dag sedan på sin Facebooksida:

Annons

Annons

”I dag har jag haft kontakt med ”nysvenskar” som tvångsutvisats. En av pojkarna var medlem i en kristen församling och var aktiv i kyrkan då han bodde på orten. Migrationsverket gav honom ingen rättssäker asylprocess. När Sverige nu evakuerar olika personer med anknytning till vårt land växer kravet på att ta tillbaka de konvertiter som nu svävar i uppenbar livsfara. När talibanerna ser deras kristna symboler och hittar deras Bibel börjar inte talibanerna förhöra dem om vilka sakrament Katolska kyrkan och Svenska Kyrkan har. De frågar inte heller varför de valde Pingstkyrkan och inte Equmeniakyrkan, nej talibanerna gör processen kort med dem som de anser vara otrogna.” Pastorn uppmanar sedan Migrationsverket att göra om, gör rätt och evakuera konvertiterna.

Josef Sjöberg

Lekeberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan