Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
För fattig för pensionstillägg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Gammelmormor” har en låg pension, något som påverkar hennes möjlighet att få ett pensionstillägg.

Bild: TT

Annons

Beträffande inkomstpensionstillägg: Det har skrivits och talats en del om att ett rejält inkomstpensionstillägg skulle komma till hösten. Tordagen den 26 augusti fick jag ett beslut från Pensionsmyndigheten där det framgår att jag inte får någotinkomstpensionstillägg. Detta tillägg betalas bara ut till dem som har en inkomstgrundande pension på mellan 9000-17 000 kr per månad. Jag får ut 8 029 kr efter skatt och är alltså inte berättigad att få något tillägg. Var finns rättvisan i detta? Lite ska ha inget och mycket skall ha mer. Är det något nytt honnörsord från regeringen?

Annons

Annons

Kan ju berätta lite om hur jag upplever denna orättvisa. Jag har jobbat flera år innan ATP infördes. När jag var barn, ung, fick man börja jobba när man var 14 år och det gällde också mig. När barnen kom till världen, så var det hemmafrujobbet som väntade. Inga kostnader för kommunal barnpassning eller förskola som belastade samhället. Det måste finnas betydligt bättre sätt att bättra på statens- och kommunernas ekonomi än att dra åt svångremmen för oss som inte har så lång tid kvar. Tack för ordet.

”Gammelmormor”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy