Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hallsberg

Insändare
Planeringsmiss bakom brist på plats i skolbuss

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Buss 705 går mellan Laxå och Hallsberg över Vretstorp och Östansjö. På morgon och eftermiddag är det många skolbarn som åker med bussturen.

Bild: Peter Eriksson

Annons

Svar

... till insändaren ”Skolbussen är full – igen!”, i NA den 27 augusti.

Hej! Det är givetvis beklagligt att ett antal elever inte har kunnat resa som planerat med bussen till skolan. Vi försöker alltid att planera trafiken efter hur stort resande vi bedömer att det ska bli. Dock är ju kollektivtrafiken öppen för alla och man behöver inte boka sin resa i förväg. Vi kan därför aldrig på förhand veta hur många som vill resa med en avgång, även om vi förstås försöker göra en så god bedömning som möjligt. I synnerhet i samband med skolstart kan det ske stora förändringar i antal resenärer, från ena läsåret till det andra. Vi har nu satt in extrabussar där det behövs med förhoppningen om att ingen elev blir kvarståendes vid sin hållplats framöver. Tillsammans med Hallsbergs kommun ser vi se över hur vi kan undvika detta problem inför kommande terminer. Ha en bra dag!

Fredrik Eliasson

kollektivtrafikschef, Region Örebro län”

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy