Annons

Annons

Annons

Örebro län

Insändare
INSÄNDARE: Ovaccinerade borde betraktas som rökare

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En demonstration av vaccinmotståndare. Bilden är tagen i Malmö men det finns de som väljer att inte vaccinera sig i Örebro län också. FOTO: Johan Nilsson/TT

Annons

Angående vaccinering: Jag tycker att det pågår en märklig diskussion om hur vi skall förhålla oss till de som inte vill vaccinera sig mot pandemin.

Som tur är så bor vi i ett fritt land och i stor omfattning får göra som man vill. Men då får man också vara beredd att ta konsekvenserna för sitt handlande oavsett bevekelsegrunderna. Om jag vore restaurangägare eller arrangör av något slag så skulle jag inte tveka en sekund med att visa alla som inte har ett giltigt vaccinationsintyg var ytterdörren ligger, oavsett hur många test vederbörande kan visa upp. Jag menar att även alla tidigare sjuka skall vaccinera sig. Jag har svårt att skilja på vaccinations-dissidenter och rökare. Du kommer inte in på krogen förrän du fimpat för att du inte skall förorsaka svåra sjukdomar och död på personalen. Sjukhusets rökare går ut och det råder rökförbud på alla allmänna kommunikations medel och flyg. Man skall inte ha rätt att vistas ovaccinerad någonstans där det råder rökförbud

Annons

Annons

Finge jag bestämma skulle civilförsvarsplikt råda och alla pliktskyldiga som inte infinner sig (vaccinerar sig) bötfällas.

Att vägra vårda ovaccinerade är emellertid att gå för långt. Däremot skulle man kunna införa dellikvid för sina vårdkostnader om man blir sjuk och är ovaccinerad. 50 000 kr tycker jag verkar vara en jämn och bra summa.

”PEBen”

Kumla

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan