Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
En respektlös skolgång straffar klasskamraterna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Går det att koppla ihop problemen i dagens skola med ökad kriminalitet med respektlöshet som råder i vårt samhälle mot medborgare och myndigheter. Blir medborgaren mer egocentrisk, hatisk och mer korkad? Vems är felet, staten, kommunen eller föräldrarna? FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons

Ett samhälle ska byggas med respekt och förtroende, det borde börja i skolåldern. Det finns dock flera stora problem, dels har Socialtjänsten en viktig roll som inte synkroniseras full ut mot övriga förvaltningar samt att myndigheten har demolerat status och auktoritet hos de som ska bedriva pedagogisk undervisning. Lågaffektivt bemötande, NPF med flera arbetssätt ses som goda åtgärder för enskilda individer, problemet är att den stora massan i en skola får stå ut med dessa menlösa åtgärder.

Annons

Annons

Är det rimligt att en eller två elever ska få styra en hel undervisningen? Alla andra, räknas inte de, är inte dessa elever viktiga? j

Jag är för demokrati, tro inget annat, men är det rimligt att alla ska få tycka, bestämma och göra som man vill, alltid och hela tiden? Längst fram står den högutbildade pedagogen som ingen respekterar och lyssnar på, men det är bra att du stryker medhårs, roligt yrke!

Resultatet efter 13 år i skolan utan krav där alla får göra som man vill, dessa människor är också de som arbetsgivaren får bekymmer med – ”vem ska ta hand om mig nu beteende”. Arbetslivet fungerar inte riktigt så, käftsmäll är det som väntas.

Sedan ska vi lägga på de elever som har stora aggressiva beteenden, dessa ska också hanteras menlöst utan krav. De här eleverna blir sedan föräldrar, och deras barn ska få visdom, från vem? Från skolan som stärker negativa beteenden genom att acceptera det är ok att förstöra för andra. Är det rimligt att skolan straffar alla andra på grund av några få?

”Förbryllad vad framtiden har att erbjuda”

Hällefors

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy