Annons

Annons

Annons

Nora

Insändare
Anonyma hot får aldrig hindra demokratin

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det har dykt upp anonyma hotbrev i Nora. Brev som satte stopp för en kyrkodebatt.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Alla hot bör givetvis polisanmälas och polisen ska i sin tur göra vad som är möjligt för att hitta personen/personerna bakom detta fega sätt att stoppa en demokratisk diskussion/yttranderätt!

Det har blivit allt vanligare med både grova tillmälen, och hot om våld/skada, för att tysta meningsmotståndare.Det verkar som om människor inte förstått, att man faktiskt kan och får ha diametralt motsatta åsikter i sakfrågor, utan att för den skull gå till personangrepp!

Annons

Annons

När man nu hör att tom Kyrkans folk, hotas till tystnad, så undrar man om vi är på väg tillbaks till den mörka medeltiden?

Nej, det är inte larvigt att ställa in en debatt, efter att deltagare fått hot! Det ska ses som en omtanke om de som mår dåligt av det och är rädda om sin säkerhet! Dock hade jag som enskild person sett att man hållit någon sorts samtal i alla fall. Annars har ju den/de som hotat nått sitt syfte ...

Så fort vi viker oss för mörkare krafter, förlorar vi, inte bara debatten utan en bit av vår demokrati och frihet!

Till sist så kan jag bara säga, att det mesta av sånt här falskspel brukar uppdagas, förr eller senare. Tyvärr brukar stor skada hunnit bli gjord, innan folk förstått vem/vilka som är ulvarna i fårakläder! Och sorgligt nog finns det också människor som skäms så mycket, över att ha blivit duperade, så de håller fast vid och backar upp lögnarna

”Önskan om demokrati och rättvisa i Nora församling”

Nora

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan