AnnonsABF Örebro län

Lär dig preppa tillsammans med andra: ”Rekommendation att du ska klara dig i tre dagar”

Att preppa är att hoppas på det bästa men förbereda sig på det värsta. Och det är precis vad du har möjlighet att göra genom ABFs nya utbildningar i hemberedskap. – Studiecirklarna gör dig förberedd på störningar som ställer till det i vardagen och som samhället inte snabbt kan lösa.

När krisen är ett faktum står prepparen inte handfallen. – I cirklarna ”Preppa tillsammans” lär du dig allt du behöver för att klara en kris, säger Emelie Bergermark och Lotta Dohn, verksamhetsutvecklare på ABF i Örebro län.

Det säger Emelie Bergermark och Lotta Dohn, verksamhetsutvecklare på ABF i Örebro län som ansvarar för projektet ”Preppa tillsammans”.

– Störningarna kan handla om långvariga strömavbrott, dricksvatten som uteblir, ett nedstängt internet eller betaltjänster som slutar fungera. Och då räcker inte våra samhällsfunktioner till utan du måste lösa din situation själv och tillsammans med andra. Rekommendationen från MSB är att du ska kunna klara dig själv i minst tre dagar i händelse av en kris.

Via ABFs utbildningar i prepping blir du förberedd, vilket är en trygghet. Du vet hur du ska agera och samarbeta, du vet hur du skaffar dig information och du vet vilka saker du har hemma.

– Du kommer helt enkelt att stå emot kriser bättre, både fysiskt och mentalt. Och genom ABFs studieverksamhet får du också möjlighet att utveckla idéer tillsammans med andra. Andra som också är intresserade av prepping, säger Lotta.

Lotta Dohn och Emelie Bergermark, verksamhetsutvecklare på ABF i Örebro län som ansvarar för projektet ”Preppa tillsammans”.

ABF driver projektet ”Preppa tillsammans” på uppdrag av MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, och gör det på nationell nivå.

– I dagsläget är vi tre län som jobbar med hemberedskap. Örebro län körde igång förra året och har ett antal cirklar igång, berättar Emelie.

ABF jobbar aktivt för att få igång flera cirklar.

– Vi vill nå ut till varenda ort och bostadsområde i vårt län och vill du delta så hör av dig så löser vi det. Vi vill att så många som möjligt ska få en grundberedskap. För vi är alla lika sårbara om något skulle hända, säger Emelie och tillägger:

– Vi blir helt enkelt inte ett starkt samhälle om inte alla har samma kunskaper och möjligheter. Ensam är inte stark.

”Preppa tillsammans” vänder sig till dig som är intresserad av att leda andra i en studiecirkel eller inom en förening.

– Tycker du det är kul att ta initiativ och vara ledare för en kurs om prepping så kontakta oss! Vi ger dig de verktyg du behöver, säger Lotta.

Som ledare får du utbildning i ämnet och tillgång till ”Boken om hemberedskap” med tillhörande studiehandledning.

– Dessutom fixar ABF lokal vid behov alternativt hjälper till med digitala möten, och stöttar även med marknadsföring. Hos oss får du också tips om prepping och att leda cirklar på svenskt teckenspråk, berättar Lotta.

Håll också utkik efter ABF och prepping på länets bibliotek under Krisberedskapsveckan i slutet av september.

– Vecka 39 kommer vi att ge dig konkreta tips på hur du kan preppa i ditt hem på kommunbiblioteken i länet. ABF ordnar också digitala workshops med massor av inspiration om vad du kan göra för att vara förberedd på en kris, avslutar Emelie Bergermark och Lotta Dohn på ABF i Örebro län.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och ABF Örebro län och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Nerikes Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy