Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Askersund

Insändare
Låt kyrkan vara lokal

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Snavlunda kyrka, Askersund kommun, i vinterskrud.

Annons

Kyrklig samverkan i Askersunds pastorat (KSA) är en partipolitiskt obunden nomineringsgrupp. Partipolitiken hör hemma i andra delar av samhället.

Svenska kyrkan har en självklar plats hos många av oss, vare sig vi är medlemmar eller ej. Kyrkan står för kontinuitet och är en viktig mötesplats. Hit kan vi komma med våra frågor, och hitta ett forum där vi gemensamt letar efter svaren. För många är kyrkan en trygg plats när det gungar runt oss.

Annons

Annons

I Askersunds kommun finns i dag tre församlingar: Askersund-Hammar, Lerbäck och Snavlunda. Från 1 januari 2022 kommer dessa församlingar ingå i det nybildade Askersunds pastorat. Vår förhoppning är att detta ska möjliggöra nya samspel och skapa nya möjligheter, så att vi med kyrkans verksamhet når fler delar av samhället och bli tillgängliga för fler.

För oss som ingår i KSA är den lokala förankringen viktig. Det ska vara nära till kyrkan. Vi är en stor nomineringsgrupp, med personer som redan är aktiva i våra olika kyrkor. Vi är intresserade av kyrkans verksamhet och bidrar med det vi kan. Vi vill att människor i bygden ska känna sig välkomna.

Vi vill värna om våra lokala mötesplatser så att kyrkan finns tillgänglig när människor behöver den och var de behöver den. Vi ska fortsätta att vara bärare av vårt kulturarv. Besluten vi fattar om vår verksamhet ska vara välgrundade och lokalt förankrade genom diskussion och samsyn, med kyrkans roll i samhället i fokus.

Din röst är viktig!

Kyrklig samverkan i Askersunds pastorat (KSA)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy