Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Låt oss cykla säkrare – även på landsbygden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det finns ett behov av cykel- och gångbanor på landet.

Annons

Sedan pandemin vill många flytta ut på landet, komma närmare naturen. Leva enklare och arbeta hemifrån men det saknas politiska alternativ att rösta på för dem som vill stödja en levande landsbygd. Istället är all politik inriktad på förtätning. Man ska överge landet och bo i staden av miljöskäl.

Landsbygdspolitik skulle kunna handla om, fungerande servicepunkt med post, matvaruhandel, kollektivtrafik och trafiksäkerhet.

Annons

Annons

Med elcykel ökar efterfrågan på cykelalternativ till stan men cykla på landsvägen är förenat med livsfara. Självklart kanske orimligt att kräva cykelvägar överallt men med lite vilja går det att hitta lösningar. Exempelvis en lag som ger alla som befinner sig på vägen med eller utan fordon rätt att vistas säkert på hela vägbanan. Kommer man inte om får man vänta. Hur många bilister tränger ner en traktor i diket? Ingen, varför förväntas cyklister och gående hoppas på att överleva varje omkörning eller hoppa i diket? Fram för en lag om att omkörning ska göras på andra körbanan, alltid. Vad kostar en lag?

Snälla politiker, tvinga inte alla att flytta till en BRT-lägenhet. Hitta lösningar utifrån behov istället!

”Elcyklisten utanför stan”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy