Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Slut förfölja ovaccinerade!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fyra sprutor med Moderna vaccin mot covid-19.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Replik

Stoppa de gryende förföljelserna av ovaccinerade innan det spårar ur fullständigt! På insändarsidan i NA den 14 september propagerar den signaturen ”PEBen” för, att även alla tidigare sjuka skall vaccinera sig, att alla ovaccinerade inte skall få vistas någonstans där det råder rökförbud, att alla ovaccinerade skall bötfällas, att de skall betala dellikvid för sjukvårdskostnaderna om de är ovaccinerade – ”50 000 kr tycker jag är en jämn och bra summa”.

Annons

Annons

Så hetsar dygdens militanta företrädare trots, att det inte finnas någon överdödlighet på grund av corona i Sverige.

Hur kan ovaccinerade utgöra ett hot mot de vaccinerade? Symptomfria individer bär inte på någon sjukdom. En sjukdom diagnosticeras utifrån sina symtom. Möjligtvis kan vaccinerade uppleva sig symptomfria, eftersom vaccinet inte förhindrar någon från att bli infekterad på nytt, men att den då ger mindre alarmerande symptom, varför de kan sprida smittan vidare. Vaccinet ger alltså inget fullständigt skydd ens efter andra sprutan men kan dock försämra den naturliga immuniteten.

Hur många sprutor skall folk behöva ta innan de tvingas konstatera, att vaccinet inte fungerar? Ett tecken på galenskap är som bekant, att upprepa ett misslyckande gång på gång och varje gång tro att det gå bättre nästa gång. Enligt GP undertecknade Europarådet 27/1 2021 resolution 2361 där det bl.a. står ”Ingen får diskrimineras för att inte ha vaccinerat sig på grund av möjliga hälsorisker, eller för att personen helt enkelt inte vill bli vaccinerad”.

Anders Östlund

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy