Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Alla brott är tydligen inte lika viktiga att lösa för polisen ...

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"40-talist" tror att gängkriminaliteten tar så mycket kraft från polisen så utredningarna av andra brott får stå tillbaka.

Bild: Janerik Henriksson/TT

Annons

Har du fått krav från Kronofogden om en 15 år gammal skuld på 700 kr, som med ränta och avgifter har växt till över 4 000 kr? Dagen efter brevet från fogden, ett brev skrivet på perfekt juristsvenska från en inkassobyrå, som hotar med att driva ärendet vidare till domstol, om jag inte betalar omedelbar. Jag förväntas tro att jag har glömt en gammal skuld.

Annons

Ja, jag hade verkligen glömt betala en räkning för 15 år sedan, men hade betalatden omedelbart sedan kravet gått till fogden. Bedragaren hade fått uppgift om den gamla skulden från fogden och min aktuella adress från Folkbokföringen. Jag förstod genast att bedragaren inte var en livsstilskriminell invandrare i något utanförskapsområde. Bedragaren har ett svenskt namn och bor i en villa taxerad till 12 miljoner.

Annons

Jag gjorde omedelbart polisanmälan, då även försök till bedrägeri är ett brott, men polisen försökte övertala mig att söka upp brottslingen och förklara att han hade begått ett misstag. Jag fick en kopia av polisanmälan, i vilken jag antyddes inte ha gjort rätt. Jag skickade därför en rättelse/komplettering, och fick en månad senare ett mejl från polisen, som påstod att man inte kunnat läsa min anmälan, som hade skickats internt inom polisen.

Jag ringde upp polisen och frågade om polisen över huvud taget. kan utreda brott mot, när man inte ens kan läsa handlingar som skickas internt inom polisen. Sanningen är att polisen inte vill utreda brott mot äldre, eftersom man har fullt upp med gängskjutningarna

”40-talist”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy