Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Debatt
Kulturmiljoner försvinner i hyra

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kulturkvarteret har pressat upp kommunens hyra för kulturlokaler med nästan 20 miljoner, skriver Karolina Wallström (L).

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Replik

...  till Henry Pettersson, NA den 16 september.

Oj, Henry så du tar i och tillskriver mig både åsikter och påstående jag aldrig haft eller har. Du till och med tillskriver mig trolleritrix. Det är inte dåligt hur du kämpar för att göra mig till både kulturfientlig och främlingsfientlig. Mina oppositionella skyldigheter och rättigheter måste hota rejält, är det för att du vet att jag har en poäng?

Annons

Annons

Jag har varit kritiskt till byggande av kulturkvarteret av den anledningen att jag är orolig för att innehållet, böcker och kultur för barn får stryka på foten då huset kostar nära 20 miljoner mer i hyra än tidigare lokalkostnader. Jag gillar också kulturnav, men inte på bekostnad av kultur över hela Örebro. Att man kunde ha skapat nya lokaler i andra byggnader är väl inte otroligt. Vi har många fina byggnader som har bra förutsättningar. Jag säger det igen, det är inte husprakt som avgör om människor läser böcker, spelar instrument eller spelar teater. Låt säga att vi renoverat andra lokaler för både fler böcker, scener, utställningar och skola. Det är troligt att vi kunde gjort det för låt säga hälften av den uppstådda extra kostnaden för nya hyror. Kan du inte ens tänka dig vad 10 miljoner mer till kulturaktiviteter skulle kunna gett Örebroarna? Alltså hälften av den nya stora driftskostnaden?

Så Henry, livet är inte svart eller vitt. Speciellt kultur är fyllt av många nyanser och behov. Och nej, jag ser inga vänner i kvinnofientliga eller främlingsfientliga partier. Men jag ser heller inga vänner i dem som blint bara använder Örebroarnas pengar utan att ta ansvar för om kostnaden motsvarar behov, eller för den delen orsakar minskad kultur på landsbygden, eller för de föreningar som inte kommer ha tillgång till kulturkvarteret.

Karolina Wallström

Liberalerna Örebro kommun,

kommunalråd

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy