Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Tomma ord om SD:s kulturpolitik

Replik

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ge oss en debatt istället för nidbilder skriver Sigvard Blixt (SD) ledamot kulturnämnden och Joakim Sjögren (SD) ersättare kulturnämnden i NA den 16 september. Detta utan att de själva konkretiserar vilken kulturpolitik de själva förespråkar.

Annons

Hur ställer de sig till hemspråksundervisning som utgör en ovärderlig källa till internationellt kulturutbyte? Hur ställer de sig till samhällskritiska kulturformer som inte passar in i deras samhällssyn? Hur ställer de sig till Svenska kyrkans humanitära arbete gentemot flyktingar och deras upplåtande av mat och husrum till papperslösa? Hur ställer de sig till en av humanismen kännetecknad flyktingmottagning?

Annons

Detta är bara några exempel på där SD kan göra klart att de har en egen ställning i kulturpolitiken. Medmänsklighet och internationell solidaritet är grundläggande värden i både internationell och nationell kulturpolitik utan vilket vår levande kultur hotas dö.

Kick Leijnse

vänsterateist och humanist

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy