Annons

Annons

Annons

Annons

Fjugesta

Insändare
Har Lekeberg en framtid utanför Örebro?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunhuset i Lekeberg. Det finns många frågor som behöver lösas. Inte minst ett valår.

Bild: Peter Eriksson

Annons

Ett år kvar till nästa val. Här är en lista med förslag till möjliga satsningar:

1. Pendlarna

De flesta arbetande Lekebergare pendlar till en annan kommun. Det ger mer skatteintäkter än jobben hos lokala företag, och är basen för kommunens tillväxt. Ibland glöms det bort i debatten. En idé för politiker som vill som rikta sig till fler – satsa på pendlarna!

Annons

2. Trafiksäkerhet

Annons

Pendling skapar trafik och det ger ytterligare ett uppslag. I Lekeberg finns många platser där gående och cyklande konkurrerar med biltrafiken på ojämna villkor. Så till partier som vill bryta ny politisk mark – satsa på trafiksäkerhet!

3. Kostnaden för vattnet

Det kommunala vattnet i Lekeberg är samma som det som rinner i kranarna i Örebro men till mer än dubbla kostnaden. Här finns två budskap att fånga röster med – satsa på sänkta kostnader eller ge dubbelt så bra VA-tjänster!

4. Stödet i skolan

Det är svårt att matcha barnens behov med den lilla kommunens få medarbetare. Ett stabilt och specialiserat stöd kräver en stor organisation. Ett möjligt budskap i valspurten – satsa på en skolorganisation värdig en stor kommun!

5. Sänkt skatt

Vallöften kostar pengar men skatten i Lekeberg är redan hög. En medelinkomsttagare betalar 3500 kronor mer i skatt än i Örebro och ändå får grannarna både mer och bättre från kommunen. Så här måste man tyvärr välja – satsa på bättre service eller på sänkt skatt!

Eller varför inte satsa på sammanslagning med Örebro och få både och?

”Med all välmening”

Lekeberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan