Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fallet Julia, 97

97-årig kvinna fortsatt försvunnen • En person anhållen

Natten mot fredag anmäldes en 97-årig kvinna försvunnen från sin bostad på Öster i Örebro.

Herman Ling, Pär Thorsén, Mats Carlsvärd och Eric Fiedler

Text

Annons

Kvinnan anmäldes försvunnen klockan 01.13 på natten mot fredag. Senast kvinnan sågs till var vid 20-tiden då hemtjänsten var hemma hos henne.

Kvinnan ska ha kortklippt grått hår, det är oklart hur hon var klädd vid försvinnandet.

Tips till polisen kan lämnas på telefonnummer 114 14

Uppdatering 04.19: Vid klockan 03.40 meddelade polisen på sin hemsida att man har hittat kvinnans rollator vid Wadköping. En stor sökinsats pågår i området.

Bild: Robban Andersson

– Vi söker både på land och till viss del i Svartån med hjälp av räddningstjänsten, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Annons

Annons

Uppdatering 07.13: Kvinnan har ännu inte påträffats.

– Vi arbetar vidare med ärendet. I och med att rollatorn påträffades nära vattnet och att kvinnan inte tar sig långt utan den, så befarar man ju det värsta. Vi försöker att få till dykare, men det är ingen mening att börja med det innan det ljusnar, säger Lars Hedelin, presstalesperson på Örebropolisen.

Uppdatering 08.00: Ärendet har lämnats över till lokalpolisområde Örebro, och betraktas inte längre som räddningsinsats.

Uppdatering 09.50: Polis kommer under förmiddagen att få hjälp av räddningstjänsten i sökandet.

– Räddningstjänsten brukar var mycket behjälpliga i de här ärendena. De har utrustning som vi inte har, säger Lars Hedelin vid polisen.

Polisen söker tips från allmänheten. Har du tips kan du ringa 114 14.

Uppdatering 13.20: Sökandet fortsätter – kvinnan är ännu inte påträffad.

– Vårt huvudspår är Svartån, så tillsammans med räddningstjänsten är det där vi söker, säger Lars Hedelin.

Uppdatering 16.50: Den aktiva sökinsatsen har avbrutits för i dag.

– Det är svårt att leta i blindo. Men vi vill fortfarande ha in tips från personer som kan tänkas ha sett kvinnan, säger Gabriel Henning vid polisen.

Uppdatering lördag, 08.15: Polisen rubricerar nu händelsen som människorov. En person har gripits och anhållits i samband med försvinnandet. Kvinnan är alltjämt försvunnen.

Annons

Uppdatering lördag, 21.00: Polis och räddningstjänst har under hela lördagen arbetat vid Svartåstranden i Wadköping. Dykare har sökt i vattnet. Åklagarmyndigheten meddelar att en man fortfarande sitter anhållen. Han är skäligen misstänkt – vilket är den lägre misstankegraden – för människorov. Åklagare har fram till måndag på sig att besluta om att begära den misstänkte häktad.

Uppdatering söndag, 08.30: Kvinnan är fortfarande försvunnen.

Uppdatering söndag, 15.30: Polisen har under dagen tagit hjälp av UAS, så kallad drönare, i sökandet efter spår av kvinnan. Man har sökt i området från Wadköping och ner till småbåtshamnen.

– Men det har inte blivit någon träff, säger Gabriel Henning.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy