Annons

Annons

Annons

Karlskoga

Insändare
Återöppning till 2029 - inte så skyndsamt ...

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nyligen gick den tillsatta sjukvårdsdirektören Jonas Claesson ut och meddelade att en återöppning av förlossningen i Karlskoga kan ske tidigast 2029!

Bild: TT

Annons

För några år sedan rapporterades att BB-avdelningen på USÖ inte klarade av att ge sin personal lagstadgad semesterledigt vilket ledde till att personal från Karlskoga ställde upp. Detta ledde till att förlossningen på Karlskoga BB fick stängas under den tiden. Detta pågick väl något år men sedan har förlossningen stängts tills vidare. Detta trots en massiv protestmarsch med över 5 000 deltagare från Karlskoga centrum till lasarettet och mängder av protester i olika insändare och protester från allt fler medlemmar i en Facebookgrupp.

Annons

Annons

Det finns också ett politiskt beslut att förlossningen att förlossningen skyndsamt ska öppnas igen och såväl Anders Svahn som Karin Sundin har flera gånger intygat att så ska ske. Men under den pågående centraliseringshysteri har avdelningen och lasarettet nedrustats mer och mer. En av anledningarna sägs vara brist på personal men nyligen rapporterades att 25 barnmorskor skulle tänka sig att återgå till att arbeta på Karlskoga BB! Avsaknaden av en specialistläkare åberopas också men det borde gå att ordna och sådana saknas på en del andra förlossningar utan att man därför stänger avdelningarna.

För att få tiden att gå så slängde den socialdemokratiskt styrda Regionledningen fram ett märkligt förslag om att lägga ut förlossningen på en privat aktör. Med de villkoren var det ekonomiskt inte intressant och ingen hörde av sig heller.

Nyligen gick den tillsatta sjukvårdsdirektören Jonas Claesson ut och meddelade att en återöppning av förlossningen i Karlskoga kan ske tidigast 2029! Vad är det för lögnare och inkompetenta ledare vi har i regionen? Först går de ut och lovar en skyndsam återöppning och så nu detta. Har de ingen ära och resning? Vad blir det under tiden kvar av all personal som gärna ville ställa upp och vad blir det kvar av BB?

Bengt Aldén med flera

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan