Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Extra lönesatsning inom vård- och omsorg i Kumla kommun

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flygfoto över Kumla centrum.

Bild: Håkan Risberg

Annons

I våras blev den generella löneökningen till medarbetarna i kommunen utbetald. Nu har vi Socialdemokrater tagit ett beslut att satsa ytterligare 1 miljon kronor i löneökningar för vissa yrkesgrupper inom vård- och omsorg.

Varför gör vi då detta, och varför får inte alla medarbetare ta del av lönesatsningen?

En genomlysning av lönerna inom Socialförvaltningen gjordes under våren och man såg då att undersköterskor, stödassistenter inom LSS samt vissa handläggare släpar efter i löneutvecklingen. Varför de släpar efter i löneutvecklingen finns det inget enkelt och rakt svar på. Arbetsgivaren har kontinuerligt höjt lönerna efter de avtal som fackförbund och arbetsgivare kommit överens om. Trots detta har vissa grupper halkat efter när man jämför med andra närliggande kommuner

Annons

Annons

Vi Socialdemokrater tycker det är viktigt att Kumla kommun är en attraktiv arbetsgivare. Lönerna är en stor del av attraktiviteten. Övriga delar är kompetensutveckling för medarbetarna samt hur det kontinuerliga arbetsmiljöarbetet bedrivs.

Lönesatsning berör cirka 400 medarbetare där enhetscheferna kommer fördela pengarna individuellt till medarbetarna och i huvudsak vara baserade på roll och prestation. Vi vill genom denna satsning visa vår uppskattning för det otroligt viktiga arbete våra medarbetare utför gentemot Kumlaborna som behöver deras vård- och omsorg. Vi satsar på en trygg och säker välfärden före skattesänkningar!

Annica Sjöqvist (S)

ordförande i Socialnämnden

Lars Malmberg (S)

Gunnel Kask (S)

Mats Gullberg (S)

Petra Graff (S)

Sölve Persson (S)

Vanja Björsson (S)

Maria Nickander (S)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy