Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Ett moderat ledarskap pressar tillbaka brottsligheten i Örebro

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Moderaternas Anders Åhrlin svarar på en debattartikel från Willhelm Sundman (L).

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Svar

... till regionpolitiker Willhelm Sundman (L), NA den 27 september.

Regionpolitikern Willhelm Sundman (L) är i sitt debattinlägg missnöjd med brottsbekämpningen och dess bakomliggande orsaker i Örebro kommun. Jag föreslår att han riktar sina synpunkter till de som styr, Socialdemokraterna. Örebro kommun har flera mycket konkreta problem vad gäller brottsligheten. Moderat politik är inte en av dem.

Annons

Annons

Grunden till den ökande brottsligheten är bland annat dålig lokal integration, stora flöden av droger mellan langare och köpare, en jakt efter billiga politiska poänger, en ”vi såg det inte komma”-mentalitet hos de styrande samt avsaknad av mod att ta svåra beslut som leder till konkreta åtgärder.

Örebromoderaterna är beredda att gå från ord till handling. Vi går inte till val på att gulla med buset och vi kommer ställa högre kav på att integrationen ska fungerar inte minst för de utsattas skull. Jag tror inte att någon vill leva i långvarigt utanförskap. I Örebro ska man kunna påverka sin egen livssituation och där vill vi underlätta för alla. Jag är ödmjuk inför att vi alla har olika förutsättningar i livet och samhället ska finas till hands när det behövs.

Vi arbetar hela tiden med lösningar på kort och lång sikt för att få ett slut på den eskalerande brottsligheten. Bland annat de fyra punkterna gällande Järntorget med fler parkeringar, ta bort eller avgiftsbelägga toaletten, fler väktare i rörelse och säkerställa att Polisen är på plats.

Dessutom har vi föreslagit Narkotikateam vars syfte är att arbeta mot narkotikan i hela kommunen och i synnerhet ungdomar i riskzon. Vi är även för att utveckla arbetet med kameraövervakning på platser som drabbats av grov kriminell verksamhet.

Annons

Väl medveten om de problem Örebro står inför, inte minst på grund av min polisiära bakgrund, vill jag komma med en utfästelse. Brottsligheten i stadskärnan och resten av Örebro ska pressas tillbaka med ett moderat ledarskap.

Anders Åhrlin

oppositionsråd Örebromoderaterna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy