Annons

Annons

Annons

Karlskoga

Insändare
Livsviktigt att rätt hjälp finns att få snabbt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är inte alla förlossningar som löper på utan komplikationer.

Bild: TT

Annons

Replik

Tack Nils D. för att du i din insändare i NA den 4 oktober vågar lyfta en till synes mycket infekterad fråga – BB i Karlskoga.

Jag är glad att min tid för barnafödande är över. Och jag är glad att jag inte bor i Karlskoga. Men inte av den anledning de flesta av er som läser detta kanske tror. Det viktigaste för mig var, under den period då jag födde mina barn, att både barnen och jag fick en så god och säker vård som någonsin var möjlig. I Örebro kunde detta tillgodoses då och i dag finns där ännu bättre och mer kvalificerad vård att tillgå. Hade jag bott i Karlskoga i dag, varit i barnafödande ålder och haft samma åsikt som nu så vet jag inte om jag vågat yppa det i den hätska debatt som verkar pågå.

Annons

Annons

Jag har följt en familj som mist ett litet nyfött barn. Den oerhörda sorg en sådan förlust medför önskar jag inte min värsta ovän. ”Barnafödande är ingen sjukdom” hävdas det ibland. Nej, men det kan på ett ögonblick övergå i det, både för barn och moder.

Till alla er som har och har haft enkla förlossningar och fått friska barn, var glada och tacksamma för det. Och ha förståelse för och omsorg om dem som behöver mer kvalificerad vård. Du vet aldrig när det är du kan behöva den. Och du vet aldrig hur snabbt du kommer att behöva den.

”Mamma och mormor”

Örebro

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan