Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Örebro kommuns orättvisa spräcker solidariteten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Örebro kommun agerar orättvis och spräcker solidariteten på sina arbetsplatser med reglerna för gratifikation för arbete under pandemin.

Bild: TT

Annons

Där jag jobbar – på ett fritidshem strax utanför Örebro – är regel nummer ett att vi tar hand om varandra. Det är så vi orkar. Det är därför vi har kul. Det är därför man vill jobba hos oss. Solidaritet är inte bara ett ord vi lär våra elever i vårt uppdrag att forma dem till demokratiska medborgare. Solidaritet finns på riktigt! Eller hur?

Jag ställer frågan till Örebro Kommun efter att vissa av oss som arbetat under pandemin har mottagit en tackgåva i form av värdecheckar. Jag säger vissa av oss, för många är de som blivit utan: alla vars anställning avslutades före vecka 33. Detta är såväl orättvist som skamligt. På min arbetsplats har vi haft medarbetare utan vars professionalism och driv vi hade gått under, utan vars tjänstvillighet vi andra inte kunnat få ut tillräcklig semester. De har arbetat minst lika hårt som alla vi andra. Alltid på plats. Alltid med ett leende. Alltid redo att göra mer än vad kontraktet kräver. Nu har dessa hjältar – förebilder för era döttrar och söner, tro mig – gått vidare till studier vid universitet och liknande och man kan bara hoppas att de vill återvända till kommunal tjänst i framtiden.

Annons

Annons

Arbetsgivaren Örebro kommun skjuter sig dock själv i foten genom denna ogina behandling av framtida pedagoger. Det finns de som arbetat betydligt mindre under pandemin men som ändå belönas. Det är inte såhär man gör sig till en attraktiv arbetsgivare. Jag vill kunna fortsätta känna mig stolt över att arbeta inom kommunen.

Tänk om, gör rätt!

Kalle Bergqvist

fritidshemsassistent

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy