Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Superbussarna i Örebro

Debatt
Respektlöst mot demokratiska beslut

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Örebros trafik störs av de arbeten som görs för att förbereda en bussfil genom staden.

Bild: Robban Andersson

Annons

Jag har väl också höjt ögonbrynen inför olika politiska beslut. Även gällande våra nya snabbussar, BRT. Men jag har tänkt om. Läste hela regionens utredning kring framtidens trafiklösning i Örebro tätort. Den är verkligen grundlig. Visst har vi märkt av att det blir svårare att ta sig fram i Örebro med bil. Man kan uppröras över det, eller tänka om.

Annons

Bilen är både snabb och bekväm. Men om klimatet ska räddas så måste man tänka nytt. Vi måste ju alla ställa om vårt sätt att leva. Beslutet att starta upp BRT etapp ett är taget av en majoritet i kommunfullmäktige. Nu driver vissa partier och andra intressegrupper frågan om att riva upp det beslutet.

Annons

Klimatet, miljön och allas vår framtid ska inte äventyras av utspel så här inför en valrörelse. Minns ni förra valrörelsen? Då ville några riva upp beslutet om Kulturkvarteret som var beslutat och i gång.

Ska vi som bor i Örebro behöva uppleva denna respektlöshet för demokratiskt fattade beslut? Snälla sätt er ner oavsett var ni befinner er på den politiska höger-vänsterskalan. Vi måste minska biltrafiken i Örebro, vi måste hushålla med energin i framtiden. BRT är ju en del av den lösningen som jag ser det. Ska våra politiker våga ta beslut som är långsiktiga, så måste vi kanske acceptera de beslut som är lite besvärliga och som kommer att påverka vårt sätt att leva.

Örebro är en fantastisk stad, låt den förbli en sådan.

”Johan”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy