Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Vad ska vi folkomrösta om?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Möjligheten till en folkomröstning om BRT-projektet ökar.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Liberalerna, Sverigedemokraterna och Örebropartiet har berättat att de nu har tillräckligt med underskrifter för att kommunfullmäktige ska ta ställning till frågan om folkomröstning. Men vad är det vi ska rösta om? Patrik Jämtvall (L) fick frågan av både NA och SVT och svarade ”Ja eller nej till BRT”. Är det verkligen en relevant frågeställning?

BRT är ingen kommunal fråga så om det är i den frågan namninsamlingen är gjord borde underskrifterna ha lämnats in till Regionen. Liberalerna torde vara väl insatta i vem som tar vilket beslut. Så jag antar att det är ombyggnaden av gatorna som man vill folkomrösta om. Det vill säga: Ja eller nej till bussfiler. Vilket är en kommunal fråga.

Annons

Annons

Om man nu inte vill ha bussfiler vad vill man då ha istället? Jag vet vad jag får med den nu pågående ombyggnationen. Kommunen har lagt ut ritningar och utredningar. Redovisat kostnader och finansiering. Man har berättat att kollektivtrafiken är ineffektiv och kostnadskrävande. De har presenterat och argumenterat för den valda lösningen. Det verkar inte ha varit ett lättvindigt beslut utan har föregåtts av flera års utredning.

För att det ska vara meningsfullt med en folkomröstning, vill jag veta mer om konsekvenserna av en utebliven investering i ombyggnation och bussfiler. Vet att jag får en ineffektiv och dyr kollektivtrafik Vill Liberalerna ha det?

Jag ställer frågan igen. Vad är det vi ska rösta om? Vad är alternativen? Det vill jag att Liberala och deras samarbetspartier ska svara på.

”Med all välmening”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy