Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Kommunanställda behandlas som trälar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vård- och omsorgsanställda har för låg status, enligt insändarskribenten.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Omtanke om mina kollegor! Tänker på alla som jobbar och kämpar inom allehanda vård- och omsorgs yrken. Om och när du skadas i ditt arbete så är du utbytbar och saknar något som helst värde! Förvänta dig ingen empati eller förståelse från chef och våga inte vara sjuk längre än 365 dagar för då blir du utförsäkrad!

Du får ingen arbetsanpassning, du får höra att du inte får bli en belastning för kollegorna samtidigt som du vet att du kommer förvärra din arbetsskada ifall du återgår i arbete utan denna anpassning som oftast går att ordna ifall chef vore villig och engagerad. Samtidigt nekas du sjukersättning för du borde vara frisk- vilket du kanske aldrig blir! Detta skapar desperation och psykisk ohälsa – man blir inte hjälpt, bara stjälpt.

Annons

Annons

Detta gäller framförallt kommunanställda som nuförtiden verkar vara alldeles livegna och behandlas som trälar! Finns det någon yrkesgrupp som behandlas lika illa? Bor vi verkligen i ett jämställt land– är kvinnor lika värda? Varför är vårdlönerna så låga?

Det var länge sedan Florence Nightingale levde – har egentligen detta yrke fått bättre status sedan dess?

”Vi är individer – inte trälar”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy