Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Askersund

Insändare
Arbetslinjen – gäller inte den fd riksdagspolitiker?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och deras ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson lyfter fram arbetslinje som en lösning på Sveriges problem. Insändarskribenten undrar varför den inte de gäller riksdagspolitiker som slutat sitt uppdrag.

Annons

Det pratas om arbetslinjen med en dåres envishet senast i går (10 oktober) på partiledardebatten om att alla som kan jobba ska göra det och försörja sig själva så långt som möjligt vilket är bra och självklart. Men det är svårt att få en förklaring till varför politiker som slutar av ”fri vilja” eller får sparken oavsett nivå kommunal region eller riksdag är undantagna de får ofta ”bidrag” under flera år med miljonbelopp trots att de är i arbetsför ålder. Deras höga löner förklaras med att man måste betala bra annars går de till näringslivet så de borde ha lätt att få nya jobb och inte tära på skattebetalarna.

Annons

Annons

En motivering till arbetslinjen är att det är synd om de arbetslösas barn som aldrig får se sina föräldrar gå till ett arbete, är det inte synd om politikernas barn av samma anledning? En annan motivering är de arbetslösa inte har några arbetskamrater och fika med och prata vardagshändelser med gäller inte det även politikerna? Det är enkla men tydligen känsliga frågor som inte får offentligas utan bara tystas ned.

Lars Andersson

Askersund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy