Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Hur ska vården orka en höst till?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Redo för en ny patient.

Bild: Robban Andersson

Annons

I ett och ett halvt år har jag som 70+ tant hållit mig undan, haft munskydd i butiken, hållit avstånd, spritat händerna och väntat. Inga konserter, teaterföreställningar, ingen bio, inget.

Äntligen blev det min tur att vaccineras och efter dos två och några veckor, för att se att inga oönskade biverkningar uppstod, såg jag fram emot att, med fortsatt avstånd, kunna gå på något trevligt. Men det är bara att ta ett steg tillbaka och fortsätta att hålla sig undan. För nu har alla restriktioner släppts, en grupp vuxna 4-åringar med egen vilja vill inte vaccinera sig men gärna festa, dansa, dricka och vara nära.

Annons

Annons

De som är vaccinerade vill ut och resa, helst långt bort. Några damer hade väntat så länge och längtat så mycket att de ville till Cypern med mycket hög smittspridning och dessutom skogsbränder. Det känns trist, men värst är det för vårdpersonalen som slitit så länge.

Att alla restriktioner togs bort samtidigt och att delar av befolkningen inte är riktigt navlade är ingen bra kombination. Så det är bara att hålla i och hålla ut denna höst och vinter också, hur vården ska orka begriper jag inte.

”Jag får väl lägga patiens”

Örebro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy