Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Debatt
SD: Ny politik för nya problem

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Tobias Andersson är Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson. Han skriver om partiets budgetförslag för att komma åt kriminaliteten.

Bild: Privat

Annons

Bombdåd, handgranater, skjutningar, förnedringsrån och våldtäkter. Detta är inte längre en avlägsen dystopi utan Sverige 2021. En vardag som våra barn och pensionärer nu tvingas leva i. Decennier av vårdslöshet från de statsbärande partierna, S och M, i form av en ansvarslös massinvandring har gjort svenska folket otryggt i sitt eget land.

Nu krävs det nya politiker för att lösa nya problem. I vår nyligen presenterade höstbudget satsar vi överlägset mest av alla partier på rättsväsende och brottsbekämpning för att återskapa den trygghet som gått förlorad. Vi föreslår bland annat:

Annons

Annons

10 000 fler poliser 2024 genom betald polisutbildning och särskild lönesatsning. Sverige behöver fler poliser på gator och torg. För att locka fler kvalificerade personer att söka polisutbildningen och fler erfarna poliser att stanna kvar i yrket krävs högre löner.

Anonyma vittnesmål. Ett införande av anonyma vittnesmål i rättegångar skulle innebära både effektivare och mer träffsäkra verktyg för att straffa gängkriminella men också ett utökat skydd för de som vågar vittna.

Statlig skadeståndsgaranti och höjda skadestånd för brottsoffer. Det ska vara statens uppdrag att begära in skadestånd i brottmål, inte brottsoffrets. Skadeståndsnivåerna är idag också förnedrande låga – i synnerhet för allvarliga brott mot person såsom sexualbrott och brott mot liv och hälsa. De ska höjas.

Anstaltsplatser utomlands. I syfte att avlasta den akuta problematiken med platsbrist bör avtal med andra länder om nyttjande av anstaltsplatser genomföras. Dessa platser bör främst användas för utländska medborgare.

En gemenskap byggd på svenska värderingar och traditioner.

Vi föreslår även medel för utökad kameraövervakning samt stärkt gräns- och säkerhetspolis. Något som är särskilt angeläget i tider där återvändande IS-terrorister kan röra sig fritt på gatorna tack vare regeringens politiska impotens.

Annons

Med vår politik kan vi skydda de i dag äldre och svaga som byggt Sverige starkt, såväl trygga vår framtid genom att ge våra barn en säker plats på jorden att växa som individer in i en stark gemenskap. En gemenskap byggd på svenska värderingar och traditioner.

Tobias Andersson (SD)

rättspolitisk talesperson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy