Annons

Annons

Annons

Vedevåg

Insändare
Hopplöst att vara ung i Vedevåg!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I Vedevåg finns det inget högstadium. Det får eleverna åka in till Lindesbergs för att gå i. I Lindesberg finns även de fritidsaktiviteter som ungdomar är intresserade av.

Bild: Michael Landberg

Annons

Ni som alltid säger att vi unga människor ska röra oss mycket, vara sociala, gå ut mycket och vara med våra vänner eller vara med på någon sport för att hjälpa oss stärka vårt språk, tala om hur det ska gå till!

Som ung i Vedevåg finns ingen chans att ta del av kulturlivet eller någon sport. Sista bussen från Lindesberg till Vedevåg går kl 18.20 på vardagarna. På helgen kl 15 och kl 17. I stället för att vara ute med vänner eller vara med i någon sport är vi hemma och spelar spel på telefonerna. Är det bra?

Annons

Annons

För det första, det är till och med svårt att sköta skolarbetet. Man blir stressad när man studerar hemma eftersom vissa inte har egna rum eller har yngre syskon som stör och därför blir det svårt att studera och läsa hemma. Vi behöver en lugn plats att studera på som till exempel bibliotek eller ett kafé.

För det andra, mer bussar är bra för miljö, bättre än att alla åker bil. Det borde gå fler bussar på kvällarna från Lindesberg till Vedeåg för att vi unga ska kunna göra något annat än att sitta med telefonen!

Tycker ni som bestämmer att det är rättvist för oss unga som bor i Vedevåg?

”Arg ung tjej”

Vedevåg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan