Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro

Insändare
Stora skillnader i Öbos värld

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Öbrebrobostäders områdeskontor i Vivalla. Områdena Västahaga och Vivalla går igenom stora renoveringsprojekt just nu.

Bild: Henrik Brändh

Annons

I Öbos värld är det skillnad på folk och folk. Nu totalrenoveras både Västhaga och Vivalla, men det är stor skillnad i hur Öbo tar tillvara de boendes intressen.

I ”Trivsamma Västhaga” gjordes en inventering, för Öbo vill bevara och utveckla de kvaliteter som de boende uppskattar. I ”stadsdelen Vivalla” är det viktigaste för Öbo att slå sönder strukturer och skapa variation samt ta bort de bilfria innergårdarna, för bilister är viktigare än barn. Allt grönt, häckar och träd tas bort. I Vivalla sätts gunnebostängsel och lättskötta standardbuskar. I Västhaga däremot bevaras träden, häckar planteras och Öbo ska i samråd med de boende plantera växter.

I Vivalla finns det ingen möjlighet att få altan, inte ens om man haft det tidigare men i Västhaga går det bra att få altan, tom en inglasad erbjuds. I Västhaga kan man både välja till och ifrån, exempelvis blir det billigare hyra om man avstår från diskmaskin, tvättmaskin eller kakel. I Vivalla finns inga val, allt är ett faktum, inklusive oöppningsbara fönster.

Annons

Annons

I Vivalla blir det vitmålade väggar överallt förutom en fondvägg i ett rum, medan det i Västhaga går att välja tapet i alla rum. Den som bor i Vivalla måste klara sitt bostadsletande själv och kan inte få någon förtur till några av Öbos populärare områdena. Medan Västhagaborna får hjälp med att hitta lägenhet i hela Öbos bestånd eller om de letar själva så får de 4000 extra köpoäng. Rabattstegen är olika, och så vidare, och så vidare.

Uppenbarligen är det skillnad på folk och folk i Öbos ögon.

Vivallabo

Det kan innebära att erbjudandet inte ser likadant ut i alla renoveringsprojekt, men att Öbo skulle göra skillnad på folk och folk är helt motsatt till vad vi står för och hur vi arbetar.

Svar direkt:

Så bra att du hör av dig, kanske vi kan övergripande förklara hur vi jobbar. Öbo renoverar fastigheter i flera av våra äldre stadsdelar, så som Varberga, Vivalla, Västhaga och Norrby. Flera av dessa stadsdelar är stora och renoveringarna pågår under många år.

För att hitta en tydlig styrning har vi tagit fram en ny renoveringsstrategi, vars syfte är att erbjuda olika typer av bostäder med varierade hyresnivåer som möter olika behov och önskemål. Under senare år använder vi också en kraftfull rabattstege som beräknas utifrån hur stor hyresökningen blir, inte utifrån vilket renoveringsprojekt den ska användas i.

Annons

För dig som hyresgäst har vi särskilda ombyggnadssamordnare vars uppgift är att lotsa dig genom renoveringen av det hus där du bor. De ordnar boendemöten under projektets gång, både i större grupper och enskilt.

I våra ombyggnationer arbetar vi med bredd och variation utifrån fastighetens förutsättningar och de boendes önskemål. Det kan innebära att erbjudandet inte ser likadant ut i alla renoveringsprojekt, men att Öbo skulle göra skillnad på folk och folk är helt motsatt till vad vi står för och hur vi arbetar. Vill du veta mer om vårt arbetssätt, är du varmt välkommen att höra av dig.

Harriet Arnold

chef kommunikation och marknadsföring, Örebrobostäder AB

Till toppen av sidan