AnnonsÖrebrokompaniet

Energifylld vinterfestival hålls i Örebro: “Nu går vi vidare mot ljusare tider“

Vinterfestivalens besökare kan förvänta sig en riktig energiboost. Den fjärde december firas vintern in med matmarknad, jubileumskonsert och premiärtändning av en unik ljuspark.

– Vi vill att Örebroarna kommer ut i värmen tillsammans med oss, säger Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet.

Örebro lyses upp i vintermörkret den fjärde december.

I decembermörkret kan örebroarna förvänta sig en riktig energikick. Örebro Vinterfestival har valt bort jultemat och fokuserar på hållbarhet i alla dess former för att alla ska känna sig välkomna.

– Vi vill skapa en festivaldag med tre olika programpunkter som alla på ett eller annat sätt ger energi till besökaren, säger Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet.

Örebro Vinterfestival 4 december - läs mer här

I Wadköping startar Örebro Vinterfestival med matmarknaden “En smak av Örebro”. För att lyfta festivalens genomgående hållbarhetsperspektiv får besökarna uppleva närproducerad mat från ett 40-tal av länets lokala krögare och producenter.

– Jag tycker att det är härligt att i kalla december få gå runt på en matmarknad i kylan men ändå känna värmen. Att det puttrar och ryker, att man kan smaka på produkter och bli inspirerad. Kanske blir man inspirerad att köpa mer närproducerat även framåt, säger Jenny Blåder, destinationsutvecklare på Örebrokompaniet.

Till matmarknaden "En smak av Örebro" kommer ett 40-tal av länets lokala krögare och producenter.

Tanken är att man ska kunna köpa sig en god lunch på marknaden eller hitta härliga råvaror att handla med sig hem. Klockan 16.00 premiärtänds Örebros nya treårssatsning The Magic Forest med sina hundratusentals LED-diodrer. Ljusparken väcks till liv genom ett soundtrack av musikproducenten Tim Larsson, sedan välkomnas besökarna in i den 3000 kvadratmeter stora parken med sina tio magiska världar.

– Idén är född ur askan av att vi i anslutning till jubileumskonserten ville ljussätta några träd, till att idén utvecklades till ett fristående arrangemang med en längre visningsperiod, säger Rebecca Larserö.

Örebro vinterfestival - hitta mer information här

Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet.

För att locka även de minsta besökarna har en sagoberättelse skapats kring The Magic Forest med sina världar av korallrev och vulkaner. Ljusparken kommer att lysas upp för besökare varje dag klockan 16.00 fram till den 31 december. I anslutning till parken kommer det även finnas ett aktivitetsområde med bland annat mat och dryck under den här tidsperioden.

Kvällen den 4 december avslutas med en riktig energikick till jubileumskonsert. Örebrobostäder firar 75 år och vill tillsammans med Örebrokompaniet bjuda besökarna på en fartfylld och härlig konsert med lokala och nationella artister.

– Vi har erbjudit bostäder och lokaler i Örebro kommun i 75 år. Nu vill vi fira det tillsammans med alla örebroare. Det känns väldigt bra för oss som örebroarnas eget bostadsbolag, säger Harriet Arnold, kommunikation och marknadsföringschef på Öbo.

– Konserten erbjuder några unika framföranden som örebroarna får ta del av. Vi ser så mycket fram emot den här dagen och hoppas att så många som möjligt tar del av den, säger Rebecca Larserö.

Läs mer om Örebro Vinterfestival och vad du kan uppleva här

Program Örebro Vinterfestival 4 december

Matmarknad “En smak av Örebro” – Wadköping, 11.00 - 17.00

Premiärtändning av The Magic Forest – Stadsparken, 16.00

Jubileumskonsert – Stadsparkens scen, 17.00

The Magic Forest tänds sedan dagligen 16.00 - 20.00 fram till den 31 december.

Mer information om Örebro Vinterfestival hittar du här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Nerikes Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy