Annons

Annons

Annons

Annons

NA 2022

Grattis alla läsare – här är ännu fler nyheter i NA inför 2022

NA har presenterat en större satsning på vetenskapsjournalistik - men det är inte den enda nyheten i våra medier under 2022. Så håll till godo - här kommer fler julklappar till er läsare.

Markus Lutteman är tillbaka i NA med klimatkrönikor.

Bild: Pavel Koubek

Annons

Klimatet i fokus

Frågorna kring vad som händer med klimatet blir allt fler. Därför kommer vi att göra mer journalistik kring vad som händer med vårt väder och vår miljö under 2022. En reporter kommer fokusera på klimatet och lyfta fram aktuella frågor som är nära och angelägna för er läsare. På lördagar i NA Helg blir det dessutom mer fördjupning kring klimatet varje vecka. Här kommer också författaren, journalisten och klimatexperten Markus Lutteman att skriva krönikor med fokus på klimatet.

Ny krönikör i Bergslagen

Katarina Folkeson är ny krönikör i NA på Bergslagensidorna. Katarina är 28 år och uppvuxen i Nora. Hon jobbar på Karlsängskolan i Nora, har en kandidat i statsvetenskap och har varit kommunalråd i Örebro för Miljöpartiet. Katarina kommer att spegla vardagslivet i Bergslagen.

Annons

Bild: Robban Andersson

Annons

Ny Önskekonsert i augusti

Det blir en femte Önskekonsert i Stadsparken i Örebro lördag 13 augusti kl 13. Svenska Kammarorkestern spelar och som vanligt kommer ni läsare att få avgöra vilka verk och låtar som ska framföras. Liksom tidigare år blir det också någon känd gästartist på scenen.

Bild: Gabriel Rådström

NA-scen på Live at Heart

I år var det premiär för en lokal scen med bara lokala band från länet på Nordens största showcasefestival Live at Heart i Örebro. NA-scenen finns även med på 2022 års festival. Under våren kommer band och artister från Örebro län att kunna söka en plats på scenen.

Bild: Robban Andersson

Sportpodd och krim-tv

NA fortsätter succén med NA krim-tv. Under vintern och våren blir det nya avsnitt där ni läsare har möjlighet att hjälpa polisen att lösa brott. NA kommer också att intensifiera arbetet med sportpoddar där Örebroidrotten diskuteras, analyseras, hissas och dissas.

Elena Lövholm och Stefan Hazianastasiou i NA Krim-tv

Bild: Robban Andersson

Annons

Annons

Ett valår som blir något alldeles extra

Det politiska klimatet i Sverige är sig inte likt. Sällan har ett kommande val varit så ovisst. NA kommer att vara det media i Örebro län där du får mest bevakning inför valet i just din kommun. Vi kommer att granska politikerna och politiken. NA kommer också att arrangera flera valdebatter i kommunerna som vi givetvis livesänder på na.se.

Ny serie

Det går aldrig att tillgodose alla läsares önskemål kring seriesidan. Men vi försöker göra det så bra som möjligt. Därför slopar vi serien Pondus och ersätter den med den norska prisbelönta och hyllade serien Tegnehanne av Hanne Sigbjørnsen. Den tecknade bloggen Tegnehanne tar upp vardagliga situationer med inspiration från verkliga händelser i författarens tidigare arbete som traumasjuksköterska.

Hanne Sigbjørnsen ligger bakom den norska serien Tegnehanne som ersätter Pondus i NA:s pappers- och e-tidning.

Till toppen av sidan