Annons

Annons

Annons

krönikaNA 2022

Anders Nilsson
Händelserikt nyhetsår snart slut - 2022 blir ännu hetare

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Aldrig har det varit så viktigt att vara uppdaterad på vad som händer i länet, i Sverige och i världen. Den här veckan har vi åter blivit påminda om att det på kort tid kommer nya beslut, restriktioner och rekommendationer från regering och myndigheter. Något som berör var och en var du än bor. Det är samtidigt oroligt i många länder. Vid gränsen till Ukraina står 100 000 soldater och världen håller andan. I Sverige är det politiska klimatet mer svajigt än någonsin tidigare och vi har fått vänja oss vid regeringskriser flera gånger om året.

Översvämning i Ervalla 2021. Under 2022 ska NA ta reda på om vi måste vänja oss vid regn och översvämningar.

Bild: Gabriel Rådström

Annons

Det finns med andra ord all anledning att hålla sig informerad om vad som händer. Det är då medias roll i samhället blir så viktig. I en tid där det förekommer många falska nyheter som sprids snabbt i bland annat sociala medier så gäller det att fundera över vem som är avsändare. Traditionella medier står för fri och oberoende journalistik och trovärdigheten är kärnan i vår verksamhet. Därför har fler läsare sökt sig till NA och andra medier under pandemin. Just för att få information som de kan lita på.

Annons

Det har varit ett tufft och händelserikt nyhetsår i Örebro län. Dödsskjutningar och gängkriminalitet har dominerat nyhetsflödet här precis som i övriga Sverige. Men vi har också haft stora nyhetshändelser som flygkraschen på Örebro flygplats, upplösningen av Hjärstamordet och rekordregnet med översvämningar på försommaren. Hela tiden har bevakningen av pandemin varit omfattande. Där ser vi inget slut ännu. Tyvärr.

Inför 2022 kraftsamlar redaktionen på NA och vi är stolta och glada över att kunna presentera flera nya satsningar som vi berättar om idag. Mer innehåll om vetenskap är efterfrågat och därför gör vi en rejäl satsning på det. Bland annat i samarbete med Örebro universitet. Ett annat område som engagerar mer och mer är frågor kring klimatet. Varför är det så få laddstolpar? Ska vi vänja oss vid kraftiga regn och översvämningar? Varför påverkar klimatet elpriset? Vad kan jag göra själv för klimatet? Dessa och många andra frågor, som ligger nära er läsare, kommer vi att fokusera på under 2022.

Annons

2022 är det val till riksdag, regioner och kommuner.

Bild: Barbro Hallin

Inför valet kommer vi att bevaka politikerna och politiken i våra kommuner i Örebro län. Det blir en intensiv valrörelse från slutet av sommaren till valdagen 11 september. Vi kommer att arrangera en del valdebatter. Vi kommer att syna politikerna på valbar plats och partiernas politik. Vad har de lovat, vad har de gjort? Framförallt kommer vi att lyfta fram våra läsares frågor inför valet.

Annons

2022 är också ett supersportår. Fotbolls-VM för herrar, fotbolls-EM för damer, friidrotts-VM och vinter-OS under ett och samma år. Dessutom får vi veta om Örebro Hockey tar sitt efterlängtade SM-guld och om ÖSK studsar tillbaka till allsvenskan direkt. Kommer Kif Örebro att ta ett kliv upp i toppen i damallsvenskan. Och vad kommer roa och oroa människor under Open Art i i Örebro i sommar?

2022 har alla möjligheter att bli ett stort nyhetsår.

God Jul!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan