AnnonsColorama Måleributiken

Dags att planera sin fasadmålning - experten Henrik på Måleributiken i Örebro: "Att göra fel kan bli dyrt"

På Colorama Måleributiken handlar det mesta om färger och tapeter. Och just nu alldeles särskilt om hållbara utomhusfärger och fasadmålning. Fasadexperterna Magnus Gustavsson och Henrik Sandberg tipsar om att vara ute i god tid, både vad gäller planering och själva målningen.

– Hos oss är vi fem utbildade fasadexperter som hjälper kunder att välja rätt färgtyp till sin husfasad. Det finns ju ett flertal kostsamma fallgropar att undvika, förklarar Magnus.

"Fasadexperten hjälper bland annat till att hitta eventuella riskområden på huset. Vi kollar extra noga på områden som ofta är hårt ansatta av väder och vind", förklarar Henrik Sandberg.

Här hittar du all information om Colorama Måleributiken och dess breda sortimentet

Enkelt uttryckt handlar valen rörande fasadmålning om att välja rätt färgtyp till rätt underlag. Men det är inte alltid helt lätt, menar Henrik Sandberg, som rekommenderar att man tidigt i planeringsfasen tar kontakt med Colorama Måleributiken för en färganalys.

– Många tar med sig en målad bräda till butiken och utifrån den analyserar vi vilken färg som sitter på huset. Men för att få en mer omfattande bedömning bör du också boka tid med en fasadexpert som plats kollar husets fasad med lupp, säger Henrik.

Henrik påpekar att tjänsten är kostnadsfri för alla som köper färg hos Colorama Måleributiken.

– Fasadexperten gör en helhetsbedömning av fasaden, kollar riskzoner för vattenansamlingar och andra brister som har med målning att göra. Fasadexperten bestämmer också fasadens nuvarande färgtyp och analyserar färgskikten. Och ger dig därefter ett förslag på rätt färg till ditt hus.

Från bokning till prisuppgifter - läs mer om Fasadexperten här

"När fasadbesiktningen är klar sammanställer vi ett skriftligt protokoll med allt du behöver inför ommålningen. Du får även en rekommendation och vi ger dig arbetsråd och anvisningar för själva målningen", berättar Henrik.

Under besöket hjälper fasadexperten också till med valet av kulör.

– Tillsammans diskuterar vi vilken nyans som kan passa och vill du så mäter vi fram fasadens befintliga kulör.

Misstag vid utomhusmålning blir ofta mycket kostsamt. Fasader är stora ytor och det läggs ner mycket arbete på ett nymålat hus.

– Det blir stökigt om det blir fel och jag anser att du ska välja en högkvalitativ produkt när du ska måla om fasaden. Bättre alltså att göra rätt från början. Målningssäsongen är ju snart här.

Från husfasad och tak till fönster och uteplats - läs mer om utomhusmålning här

Inbäddat innehåll

Det är inte bara säsongen för fasad- och utomhusmålning som är på antågande, även grillsäsongen knackar på dörren. Det vissa inte vet är att hos Måleributiken finns även Örebros mest välsorterade Weberavdelning - ett eldorado för de som gärna tar grillningen till nästa nivå.

– Ja, visst är målning och grillning en ovanlig kombo, men faktum är att både kunderna och vi får en alldeles särskild känsla i Webers värld av grillar och intressanta tillbehör, säger Henrik Sandberg, som förutom fasadexpert även har stort grillintresse.

Grillsäsongen existerar dock året om, påpekar Magnus Gustavsson, som inte vill benämna sig grillmästare men som är det.

– Kyckling och lax tillhör mina favoriter. Och jag kör briketter, även om det tar lite längre tid. En god marinerad, rökspån som sätter smakerna tillsammans med ugnspotatis och en kall öl. Vilken känsla, säger Magnus.

Fasadexperten Magnus Gustavsson har även ett stort grillintresse, vilket sammanfaller väl med att Måleributiken har Örebros mest välsorterade Webersortiment.

Säsongens Webernyheter har precis landat hos Colorama Måleributiken.

– Vi är premiumåterförsäljare och har hela sortimentet från nybörjargrillen till värstingvarianten med alla tillbehör. Det är unikt. Weber står för det gedigna och ligger tekniskt i framkant med sin Weber Connect som du kopplar till mobilen, säger Magnus och avslutar:

– Den varma säsongen är snart här. Planera den tillsammans med oss för bästa grill- och målningsresultat.

Läs mer om Måleributiken här på Coloramas hemsida

Butiken på Elementvägen 15 i Örebro.

Fakta

Colorama Måleributiken i Örebro

● Adress: Elementvägen 15, Örebro.
● Telefon: 019-18 19 70.
● E-post: info@maleributiken.org
● Hemsida: https://maleributiken.org/

● Sociala medier: Facebook och Instagram
● Kort info: Colorama Måleributiken i Örebro är din tapet- och färghandlare i Örebro och butiken vill vara den bästa leverantören för att skapa hemtrivsel. Med stark betoning på idéer och inspiration har Måleributiken ambitionen att ta hand om och inspirera dig och hela Örebro till nya tankar om färg och tapeter. Butikens personal lyssnar och ger råd för att du ska hitta din stil med hjälp av vårt väl utvalda sortiment.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Nerikes Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy