Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaÖrebro

Pelle Blohm
Filosofi får unga pojkar att tänka självständigt

Attackerna på public service från framför allt högern om att mediebolaget är vänstervridet och har en vänsteragenda har pågått under många år nu.

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Den Elvis-älskande rektorn Kevin McArevey i Belfast använder filosofi för att bryta mönster av segregation och missbruk. Skolan är en pojkskola i ett av Belfasts fattiga områden, som fått dras med våld, vapen och droger i flera generationer. Foto: SoilsiuFilm/SVT

Annons

De högljudda kraven att vingklippa alternativt lägga ner är naturligtvis en strategi för att få folk att börja tvivla och till sist kanske acceptera en neddragning trots att public service nästan alltid har hög trovärdighet hos svenskarna. Vill man vara illvillig så skulle man kunna tänka sig att kritikerna inte vill att folk ska bilda sig och lära sig nya saker. Då outbildade är lättare att styra med kollektiva tankar. Public service erbjuder nämligen ofta smala program med spritt skilda ämnen som aldrig skulle få plats i en reklamkanal. Som till exempel den fina dokumentären Elvis, Platon och Belfast som nyligen lagts ut på svt-play.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan