Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktörens krönikor

Anders Nilsson
NA har stark digital tillväxt – stor ökning av prenumeranter

Allt fler läser NA digitalt. Bara under 2022 har antalet helt digitala prenumeranter ökat med nära 1 700. En fantastisk siffra och ett kvitto på att vår journalistik uppskattas.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Redaktionen på NA firade med godis, frukt och läsk.

Bild: Markus Lundqvist

Annons

Med digitala prenumeranter menar vi alla som enbart abonnerar på e-tidningen eller som prenumererar på att läsa alla nyheter på na.se. Även tidningsprenumeranterna har tillgång till och läser e-tidning och sajt men de är inte inräknade här. Länge var alla nyheter på vår nyhetssajt gratis men för drygt fem år sedan började vi att ta betalt för vår journalistik. Därefter har den digitala läsaraffären vuxit kraftigt. Nu prenumererar fler än 15 000 på vår digitala journalistik. Läsningen är ännu större då flera i ett hushåll kan dela på en prenumeration. Totalt läses NA:s olika medier av 137 000 läsare varje dag (Orvesto helår 2021).

Annons

Jag ska nämna några framgångsfaktorer bakom den stora tillströmningen av nya läsare.

NA har en bevakning dygnet runt, året runt. Händer det en stor nyhetshändelse är vi på plats och sänder tv live på na.se. Vi gör 250-300 "breaking news"-sändningar varje år.

Annons

På na.se finns liverapportering inför valet i Sverige. Vi rapporterar också löpande från kriget i Ukraina. Just för att du ska få veta när det hänt något nytt. Händer stora nyheter i Sverige och världen så finns de självklart också att läsa på na.se. Du ska helt enkelt få det mesta på vår nyhetssajt.

Satsningen på livesport lockar också många att prenumerera digitalt. Varje år sänder vi massor av matcher med lokala lag. Fotboll, ishockey och inte minst folkrace har blivit en stor succé. På na.se går det också att se flera konserter. På Live at heart sänder vi från vår egen NA-scen och för några veckor sedan tittade tusentals människor på Önskekonserten.

NA Krim-tv är ett kriminalmagasin där vi berättar om aktuella brott i Örebro län. Programmet har blivit en jättesuccé med uppemot 20 000 tittare. På torsdag nästa vecka börjar en ny säsong.

Sedan 1,5 år satsar vi extra på vår e-tidning, som i stort är en digital bläddringsbar kopia av vår papperstidning. I e-tidningen finns nästan varje dag extra sidor med sport, ekonominyheter, konsumentmaterial, tv och relationer. Det har resulterat i att fler och fler läser e-tidningen varje vecka. E-tidningen kommer också ut alla dagar då papperstidningen inte delas ut. Alla dagar året runt.

Annons

Vi granskar och avslöjar mer än tidigare. Vi ser också att våra granskningar oftast är de mest lästa.

Med över 15 000 helt digitala prenumeranter ligger NA i framkant i den digitala utvecklingen. Det här sporrar oss att anstränga oss ännu mer och att ge er läsare bättre journalistik.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan