AnnonsBjörkmans Bil

Därför ska du serva din Kia hos Björkmans Bil

Ett bra sätt att försäkra sig om ett bekymmersfritt bilägande är att serva sin bil regelbundet. Men varför ska du vända dig till Björkmans Bil om du äger en Kia?

– Vi är auktoriserad Kia-serviceverkstad och vi använder alltid Kia Originaldelar, som är specialanpassade för just din Kia. Dessutom har våra servicetekniker lång erfarenhet och kan din Kia utan och innan, säger Fredrik Svensson och Jennica Cederlöf hos Björkmans Bil.

Jennica Cederlöf, Servicerådgivare hos Björkmans Bil Örebro och Fredrik Svensson, Servicechef hos Björkmans Bil Lindesberg.

Björkmans Bil är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och är experter på Kia.

– Våra Kia-certifierade servicetekniker har utbildat sig i flera steg på Kias modellprogram och lärt sig allt om hur de fungerar. De kan göra alla typer av felsökningar och de hittar de bästa lösningarna för dig och din bil, säger Fredrik Svensson som är servicechef hos Björkmans Bil i Lindesberg och fortsätter – dessutom har de specialverktyg som är speciellt framtagna för att passa din Kia, som endast vi som auktoriserad Kia-verkstad har tillgång till.

Är förmodligen en av hemligheterna till att Kia är ett av de bilmärken som har minst maskinskador i Sverige

Kia har en lång nybilsgaranti på hela sju år, som är mycket uppskattad. Väljer man att serva sin bil hos Björkmans Bil, som är en auktoriserad Kia-verkstad, så kan man lugnt luta sig tillbaka. Kia Originalservice-stämpeln i serviceboken är ett kvitto att garantin fortfarande är i bruk. Den sjuåriga nybilsgarantin täcker eventuella fel eller defekter som kan hänföras till ett produktions- eller monteringsfel, men enligt Fredrik är det sällan garantin behöver användas.

– Kia övervakar noggrant varje del av tillverkningsprocessen och detta är förmodligen en av hemligheterna till att Kia är ett av de bilmärken som har minst maskinskador i Sverige. Det är därför Kia kan ge hela sju års nybilsgaranti från fabrik, för att de så noggranna i tillverkningen.

Boka din Kia-service hos Björkmans Bil i Örebro här

Boka din Kia-service hos Björkmans Bil i Lindesberg här

Toppmoderna servicelokaler hos Björkmans Bils nya Kia-anläggning i Örebro.

Nybilsgarantin finns för att säkerställa att din Kia fortsatt ska känna sig som ny. Därför används det alltid Kia Originaldelar vid ditt servicebesök.

– Delarna är godkända av Kia och är byggda i samma fabrik som skapade din bil, för att förlänga nybilskänslan. Originaldelar är alltså en trygghet för dig som kund, säger Jennica Cederlöf som är servicerådgivare hos Björkmans Bils nya Kia-anläggning på Boglundsängen i Örebro.

Men det finns fler anledningar att vända sig till Björkmans Bils auktoriserade verkstäder i Örebro och Lindesberg. I samband med service hos Björkmans Bil uppdateras också bilens mjukvara. Mjukvaruuppdateringar kommer regelbundet från Kia och kan bara utföras av en auktoriserad Kia-verkstad.

– Datorn kontrollerar bilens olika komponenter och vid varje uppdatering optimerar bilens funktion. Ibland märkbart, som att bränsleförbrukningen blir lägre eller att den digitala pekskärmen fungerar bättre. Andra gånger så finjusterat att du inte märker att bilen faktiskt fungerar bättre.

Vill du veta mer om Kia originalservice? Här kan du läsa mer

Björkmans Bil är auktoriserad Kia-verkstad i Örebro och Lindesberg.

I samband med servicen hos Björkmans Bil förses bilen också med Kia Vägassistans. Jennica igen:

– Vägassistansförsäkringen kostar inte något extra, den ingår i servicen av bilar med nybilsgaranti. Vid ett akut driftsstopp – som en punktering exempelvis – ringer du till Kia Vägassistans och får hjälp på plats. Och har du behov av hyrbil ingår en sådan också utan extra kostnad.

Hittills under året är 84,5% av Kias försäljning i Sverige laddbar. Kias mål är att år 2024 ska 100% av Kias försäljning vara laddbar och det är något som Björkmans Bil har förberett sig för – serviceteknikerna utbildar sig kontinuerligt för att vara uppdaterade på den nya eltekniken. Dessutom har de redan idag lång erfarenhet att serva både elbilar och Plug-In Hybrider då Kia varit en av de största aktörerna inom det området under flera år.

– Vi ser allt fler elbilar ute på vägarna och ännu fler kommer det bil framöver. Jag ser fram emot att få hälsa de varmt välkomna in till oss på Björkmans Bil, avslutar Fredrik.

Boka Kia-service online här

Fakta

5 korta om Kia originalservice

Fördelar med att serva auktoriserat:
>> Serviceteknikerna är utbildade och kan just din Kia.
>> Enbart originaldelar används.
>> Mjukvaruuppdateringar för optimal funktion.
>> Uppdaterade kartor utan extra kostnad.
>> Kia Vägassistans upp till 7 år.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Nerikes Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan