Annons

Annons

Annons

Hästliv

Ny satsning i NA: Livet med hästar

I veckans NA Helg kan du läsa om hovslagaren Åse-Lott Jansson och i och med det kan vi berätta att NA drar igång en hästsatsning. Huvudredaktör är NA-medarbetaren Evelina Åström.

Text: 

Vad är det för satsning?

– Det är ett satsning på ett fast inslag som vi kallar "Hästliv", där vi ska fånga upp allt som har med hästfolk och hästliv att göra. Här kan allt ingå: Det ska inte vara så mycket fokus på det sportsliga, utan vi fokuserar på sånt som sporten vanligtvis inte skriver om. Vi har en annan möjlighet att fånga upp personerna snarare än själva sporten.

Var i NA hittar man "Hästliv"?

– Överallt, skulle jag säga. Det är inte begränsat till någon specifik avdelning. Det kan dyka upp både på sporten, i NA Helg och kanske även på kulturen i form av podd-, film- och boktips. Det finns inga begränsningar där.

– Vi ser gärna att folk hör av sig och berättar vad de vill läsa om, så det inte bara blir sånt som vi själva tycker är kul. Jag är själv en riktig nörd som älskar hästar och allt som har med hästar att göra. När jag inte jobbar är jag i stallet.

Annons

Annons

Du har jobbat på NA i många år. Vad gör du när du inte arbetar med "Hästliv"?

– Jag jobbar huvudsakligen med webben och rattar NA-sajten. Skriver polisnotiser och snabba nyhetsgrejer. Så det här blir en chans till miljöombyte och att få komma ut och skriva längre reportage om hästar, som jag älskar.

Berätta om din egen hästbakgrund.

"Första gången jag träffade Tore, på min födelsedag. Då skämtade jag om att köpa honom i present till mig själv – han blev en julklapp istället”.

Bild: Privat

– Jag har hållit på med hästar sen jag var liten. En egen häst stod högst upp på önskelistan i många år. Till slut fick jag köpa mig en själv, när jag blev vuxen. Plankis var min första egna häst, som jag köpte för sju år sedan. Före det var jag medryttare under många år. Nu har jag Tore, som är ett svenskt halvblod och som jag har haft sedan han var åtta månader gammal. Efter nyår räknas han som femåring – men vi firar så klart hans riktiga födelsedag i april också.

Vad kan du säga mer om "Hästliv"?

– Det är ett inslag som kommer löpa över tid. Det bygger förstås mycket på att folk läser och tycker att det vi gör är bra. Det här är ett ämne som vi inte har skrivit så mycket om tidigare, när vi skriver om hästar är det ofta på en högre, sportslig nivå. Inte så mycket om hästlivet och allt runt omkring. Nu hoppas vi kunna fylla den luckan. Det finns så mycket intressant att berätta om människorna och engagemanget kring hästarna, hästfolk är ett väldigt drivet folk. Jag ser fram emot att möta många av dem i denna satsning.

Har ni tips på vad vi ska skriva om eller några synpunkter: Mejla gärna till evelina.astrom@na.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan