Annons

Annons

Annons

Idrottsgalan 2023

Årets supporter utses på idrottsgalan i Örebro: ”Vill hylla publiken”

Är du en hängiven supporter?

Då har du chansen att vinna pris på Örebros första idrottsgala.

– Med det priset vill vi hylla publiken, fansen. Om inte de fanns vore ju idrotten ingenting egentligen, säger NA:s chefredaktör Anders Nilsson.

Text

Örebro Hockeys supportrar skapar en röd vägg i Behrn arena i samband med hemmamatcherna. Arkivfoto: Henrik Montgomery/TT

Annons

Årets supporter är ett av de priser som sticker ut mest på Idrottsgalan, anser NA:s chefredaktör Anders Nilsson.

Priset ska gå till en supporter som är riktigt hängiven och står upp för sitt lag –eller följer en individuell idrottare i vått och torrt.

– Det kanske är en person som tatuerat lagets klubbemblem över en stor del av kroppen. Eller en som alltid har klubbens tröja eller halsduk på sig, eller en som åker på alla bortamatcher och ser alla hemmamatcher oavsett om det snöar, regnar eller är 35 grader varmt, säger Nilsson.

Annons

Annons

ÖSK Fotboll hade en tung säsong i superettan men det var inget fel på stöttningen från Kubanerna. Bild: Bildbyrån

Känner du någon som passar in på den beskrivningen? Då har du chansen att nominera den personen via formuläret längst ner i den här artikeln. Det går bra att nominera fram till 11 december.

– Det finns säkert många i ÖSK-klacken Kubanerna eller i Örebro Hockey som stuckit ut som ett av ishockey-Sveriges bästa hemmapubliker. Men det kan också vara nån som stöttar ett division 5-lag eller ett ungdomslag. Eller nån som följer en speciell idrottare överallt, förklarar Anders Nilsson.

Jocke Andersson, uppvuxen i Odensbacken och tidigare bosatt i både Örebro och Kumla, lovade att föreviga Marcus Ericsson på ryggen om han vann Indy 500 – och Jocke höll löftet.

Bild: Jonas Brännmyr

Prispartnern Conventums kriterium:

"Priset ska gå till en person som lever och brinner för ett lag eller en idrottare från Örebro län. Som på ett positivt sätt står upp för sin favorit i med- och motgång.”

Annons

Tre kandidater ska utses och de kommer att presenteras i NA i januari. Vinnaren presenteras på idrottsgalan i Conventum den 15 februari.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan