Annons

Annons

Annons

Konditionsbloggenpodden

Här är NA:s nya poddsatsning: ”Många spännande historier att berätta”

Hallå där Jonas Brännmyr, sportreporter på Nerikes Allehanda!

Text

Annons

Du har kickat igång Konditionsbloggen-podden. Vad är det för ett namn på en podd?

– ”Konditionspodden” var upptaget, så vad skulle vi göra? Men så här: Jag har drivit konditionsbloggen i drygt åtta år, så varumärket är inarbetat. Och det är personerna som är omskrivna i bloggen som kommer att figurera mest i podden. Så varför inte konditionsidrottspodden? Så cheesy att det är bra. Tror jag. Men kollegor har varnat för att folk inte kommer lyckas söka fram den i sina poddspelare på grund av det krångliga namnet, så vi får väl se hur det går. Den finns där poddar finns, om ni hittar den.

Annons

Du har som sagt länge bloggat om lokal konditionsidrott - vilka vänder du dig till?

Annons

– De redan frälsta. Nej, men … Det finns ju väldigt, väldigt många som är ute och joggar och vill lyssna på nån trevlig podd under tiden, och jag tror dessutom att det finns ett stort slumrande intresse för den här typen av idrott som inte alltid får jättemycket utrymme på sportsidorna. Och så har vi just nu sjukt många starka konditionsidrottare i länet, så det finns många spännande historier att berätta. Nä, kort sagt vänder jag mig till alla som tittar på Vinterstudion på helgerna, och till de som missar den på grund av att de är ute och tränar själva.

Berätta mer om podden - varför ska man lyssna?

– Det är en intervjupodd där jag kommer lyfta upp de största stjärnorna och de mest intressanta doldisarna i elitidrottslänet. Vi smäller på med tre riktigt vassa namn i de tre första avsnitten, och sedan hoppas jag kunna överraska med gäster som folk inte har lika bra koll på. Man ska lyssna för att man redan är intresserad av konditionsidrott – och annars för att låta sig sugas in och bli det. Man kommer också få höra hur stjärnorna tränar, få tips på bra pass också höra historierna bakom, vad som tagit idrottarna hit.

Fanny Schulstad och Martin Regborn gästar första avsnitten - tunga namn! Men vem är din drömgäst?

– Är inte det drömgäster så vet inte jag. Men okej. I sådana fall säger jag: Den som slår Lars Hagbergs Närkerekord i maraton. Det sattes 1983, och nu måste det väl vara dags för någon att springa fortare?!

Annons

Annons

Du konditionsidrottar ju en hel del själv - vilken är din största merit?

– Bra fråga! Jag är på riktig hobbynivå och mina få vinster kommer från små kvarterstävlingar där ingen snabblöpare ställde upp. Men andraplatsen i Bergslagsleden ultra i år är jag nöjd med. Och 8.12 i Ultravasan 2018 är nog min bästa tid. Vi kan lugnt konstatera en sak: Jag kommer aldrig få vara gäst i någon konditionsidrottspodd själv, ytterligare en anledning till att starta en egen.

LYSSNA PÅ PREMIÄRAVSNITTET HÄR NEDAN:

Inbäddat innehåll

Klicka här för att prenumerera på podden i Spotify – nytt avsnitt varje torsdag!

Läs Konditionsbloggen här!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan