Annons

Annons

Annons

Konditionsbloggenpodden

Därför var örebroaren i Wuhan – månaden före covidutbrottet

Det första konstaterade fallet av covid-19 upptäcktes i kinesiska storstaden Wuhan i början av december 2019.

Bara drygt en månad tidigare hade örebroaren Siri Englund varit där – och tävlat i militär-OS. Efteråt har det framförts teorier om att mästerskapet och smittan kan hänga samman på något sätt, men det tror inte den militära femkamparen på.

– Det är många som älskar konspirationsteorier och så, men det gör inte jag, säger hon i senaste avsnittet av Konditionsbloggenpodden.

Text

Inbäddat innehåll

Örebroaren Siri Englund, 31 tävlar i militär femkamp, och det var därför hon var i kinesiska storstaden Wuhan i oktober 2019. Hon slutade på 21:a plats individuellt och sjätte plats i lag i militär-OS, de bästa svenska placeringarna på både herr- och damsidan i mästerskapet.

Annons

Annons

Bara månader efter att hon återvände till Sverige började nyheterna om att en ny smitta börjat spridas i just Wuhan – det som sedermera blev coronapandemin. Tillsammans med övriga svenskar som varit på plats blev hon i efterhand testad, för att se om hon hade blivit smittad redan i oktober.

– Det har inte varit någonting [som tyder på] att vi ska ha blivit smittade där. Sedan är det många som älskar konspirationsteorier och så, men det gör inte jag. Men det är så klart lite roligt att ha varit där, och lite konstigt också, att det blev smitta efter at vi hade varit där, säger Englund i senaste avsnittet av Konditionsbloggenpodden där hon berättar mer om upplevelsen av tiden i Wuhan.

Lyssna på avsnittet i spelaren ovan eller på andra platser där poddar finns, som på Spotify.

Örebroaren Siri Englund ...

Bild: Jonas Brännmyr

… var i Wuhan bara drygt en månad innan coronaviruset började spridas hösten 2019.

Bild: Chinatopix/TT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan