Annons

Annons

Annons

Nedsläpp Örebro

Örebrotränarens förslag: ”Ta bort fjärdekedjan”

Johan Hedberg är inte främmande för förändringar inom hockeyn.
I ett fall snarare en tillbakagång till det som har varit.
– Ta bort fjärdekedjan och ha tre kedjor och en extraforward, som det var när jag växte upp, säger Hedberg.

Text

Lyssna på senaste avsnittet här nedan

Inbäddat innehåll

Örebros nye huvudtränare Johan Hedberg gästar NA:s hockeypodd, Nedsläpp Örebro. Där får han bland annat frågan om det finns någonting inom hockeyn han vill förändra.

Annons

Och det finns det.

– Jag har mycket saker jag funderar på, säger Hedberg.

Annons

Det första som kommer fram är att han vill banta antalet spelare som får vara ombytta på matcherna.

– Jag är inne på att man ska gå tillbaka till 18 man. Ta bort fjärdekedjan och ha tre kedjor och en extraforward, som det var när jag växte upp. Det hade varit intressant att se hur det skulle bli.

Bild: Emma Wallskog/Bildbyrån

Det är ingen hemlighet att Johan Hedberg föredrar att spela på färre folk. Under sin tid i Mora spelade han ofta med sex backar i stället för sju som annars blivit någon slags standard inom svensk hockey.

– Jag har aldrig förstått tanken med sju backar. Jag vet att vi har lite olika åsikter där jag och Stefan (Nyman, assisterande tränare), men av min erfarenhet så har jag aldrig hört en back som gärna spelar på sju backar. Man spelar gärna på fem hellre än sju. Jag gillar sex backar med fyra kedjor som går, men skulle man ändra för att se lite lugnare hockey som inte är så otroligt snabb som den är i dag, utan lite mer smart så tror jag det hade funkat att dra ner på folk.

Så man får hushålla lite med krafterna också?

Annons

– Ja, lite så. Det skulle också bli bättre kvalitet på spelarna som är med och det skulle vara ännu högre krav på att alla klarar av att spela i alla situationer. Jag tror ligans spel skulle förändras och det skulle bli en skickligare hockey.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan