Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10-åriga Kim den stora överaskningen i Utmattningen

Trots att hon bara är tio år gammal, vann Kim Semstrand damklassen och kom tvåa totalt bland de tävlande i årets upplaga av Utmattningen.

För femte gången hölls på lördagen Utmattningen i Dalkarlsberg. Terrängloppet som varje år samlar hela byn, antingen som deltagare, funktionärer eller publik.

Den fyra kilometer långa banan går fram över steniga skogsstigar och innehåller dessutom en rad hinder i form av leriga kärr och tunnlar. Sedan förra året finns också den långa vattenrännan mitt i byn med som ett av hindren. Där måste deltagarna dra sig upp mot vattenströmmen med hjälp av ett rep.

– Det är en tuff bana, men i år har vi lagt tävlingen lite tidigare så att det fortfarande ska vara hyggligt varmt i luften och vattnet, säger Björn Eklund som är ordförande i Dalkarlsbergs IF.

De som vill och orkar springer två varv på banan. Men de flesta nöjer sig med ett och flera av årets deltagare fick slita rejält för att ta sig i mål.

Barnen hade också sitt eget hinderlopp runt fotbollsplanen, med nät att krypa under och besvärliga bildäck att springa över. Ett 20-tal glada barn var med i loppet och alla fick medalj.